2017. november 21., kedd, Olivér napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/tovabbi-fejlesztesek-az-iskolakban-2440522/

További fejlesztések az iskolákban

A kormány elindítja az iskolafejlesztési program második ütemét – olvasható a Magyar Közlönyben az erről szóló kormányhatározat.

Húsz tornaterem, 26 tanuszoda, valamint 19 tanterem-fejlesztés mellett több új iskola épülhet fel: Gödön 24 tantermes új általános iskola tornateremmel, Biatorbágyon 16 tantermes új szakgimnázium tornateremmel, Maglódon és Felcsúton szintén új iskola, Szigetszentmiklóson két 16 tantermes új általános iskola tornateremmel és az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény új székhelye. Óbudán ezen kívül elkezdődik a Veres Péter Gimnázium teljes rekonstrukciója, Ürömön pedig a József Nádor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fejlesztése.

A kormány három évvel ezelőtt indította el Nemzeti köznevelési infra-­struktúra-fejlesztési programot, amelynek keretében a mostani döntéssel együtt összesen csaknem 150 településen valósul meg az oktatási infrastruktúra fejlesztése.

Mint ismeretes, az első ütemben 25 tanuszoda, 27 tornaterem, 24 iskolában tanteremfejlesztés és 5 teljesen új iskola felépítése valósul meg, a fejlesztések nagy részben már lezárultak vagy kivitelezés alatt állnak. Mindezeken kívül a kormány augusztusban jelentette be, hogy 81 milliárdos forrásból majdnem 400 településen 527 iskolát újít meg.

A fejlesztések célja a települések népességmegtartó képességének erősítése és az, hogy a gyermekek szebb és jobb körülmények között tanulhassanak, valamint több lehetőségük legyen a sportolásra.

Hirdetés

Kiemelt

Tovább szépül a Budakeszi Vadaspark

A tervek szerint bővítik a Budakeszi Vadaspark területét, ahol a látogatók megnyerése érdekében folyamatosan fejlesztenek.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!