2017. december 11., hétfő, Árpád napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/tovabb-sullyed-hvg-2520229/

Tovább süllyed a HVG

Szerkesztőségi cikkben, névtelen forrásokra hivatkozva vagdalkozik elemzés-szerű írásban és védi Soros Györgyöt a HVG. A szerző nélküliség arra utal, hogy nincs, aki névvel vállalja a tartalmat, a forrás hiánya pedig megerősíti ezt.

A névtelen publicista a következő megfogalmazást találta megfelelőnek arra, hogy olvasói felé hitelesítse agymenését: „…- derült ki a kormányzati kommunikáció alakításában részt vevő, illetve arra rálátó politikusokkal és háttéremberekkel folytatott beszélgetéseinkből.”

A cikk végén azonban „véletlenül” mégiscsak felbukkan egy név. Maga a rettenthetetlen Mirkóczki. Ő, aki vette a bátorságot, hogy feljelentse Sorost azért, amit nem tett, vagyis mert az (szerinte?) erőszakkal szeretné megváltoztatni alkotmányos rendünket. Hogy a feljelentés pillanatában a Jobbikos politikus tisztában volt-e azzal, mi lesz az eredmény, azt nem tudni, de sejteni azért lehetett, ahogy a Nemzeti Nyomozó Iroda válaszát is.

Márpedig, aki kicsit is megtanult a sorok között olvasni, az a fentiek fényében már nem csodálkozik azon, hogy a „Fidesz szerint a választók túl hülyék…” című írást, és a Jobbikkal való sorsközösséget miért „csak” maga a HVG szerkesztősége vállalta magára, miért derogál azt bárkinek is aláírni.

Csak egy pillanatig lehet csodálkozni azon is, hogy a HVG ezt a meredek süllyedést magára vállalta, csak hogy fényezhessen egyet a Jobbikon, vagy annak gazdájának hátsóján, mert olvasói tábora, úgy tűnik, oly módon változott, hogy a cikk melletti két legnépszerűbb anyag Simicska Lajosról szól – természetesen szintén név nélkül szerzőként a hvg.hu-t feltüntetve.

Kiemelt

Havast védi Vonáék lapja

Baukó Éva és Molnár Anikó után Gesztesi Károly is megszólalt Havas Henrik ügyében, a színész szerint a televíziós rendszeresen zaklatta Liptai Claudiát, amikor közösen vezettek műsort.

Poszt-trauma

Magyar szívvel: Big Mac-index

A Big Mac reklámarca lesz Vona Gábor?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!