2017. február 19., vasárnap, Zsuzsanna napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/toroczkai-megpuccsolta-neppartot-1213807/

Toroczkai megpuccsolta a néppártot

Toroczkai nem ma kezdte. Tévéostrom, IMF-iroda, Ásotthalom stb. Mindig jókor volt jó helyen. Ha valaki tudja, hol lesznek az események gyújtópontjai, akkor az ő. Vona legrosszabb ötlete volt, hogy a forradalom-zendülés szakos profit maga mellé emelte alelnöknek. Toroczkainak nem is kellett sok idő, hogy bekavarjon főnökének. Vona kezéből ki is csúszott az irányítás. Szerencsére Orosz Mihály Zoltán Érpatak küldetéstudatos polgármestere halált megvető bátorsággal felugrott a robogó migránsvonatra, és meghúzta a vészféket.

A probléma akkor kezdett kulminálni, amikor Toroczkai László Ásotthalom első embere mecsetépítési tilalmat és a meleglobbi tevékenységének korlátozását rendelte el a Csongrád megyei községben. A Jobbikban ekkor végzetesen összegabalyodtak a szálak.

Van egyszer, ugye, a Vona által oly sokszor magasztalt Irán nevű mintademokrácia, amelynek budapesti nagykövetségén a pártvezetés épp a közel-keleti migránsok elleni akcióra készülő arcvonalasokkal koccintgatott néhány éve. Itt már eleve van egy csavar, hogy a Jobbik airsoft bajnokai pont a pártelnök kedvenc régiójából menekülőket akarták megtámadni.

Vona Gábor ugyanis 2013-ban Törökországban járva az iszlámot „az emberiség utolsó reményének” nevezte „a globalizáció és liberalizmus sötétségében”. Az Alfahír tudósítója szerint Vona a nagy sikerű keleti zarándoklat során azt is mondta, hogy „valójában az euroatlantizmus globalizálja, vagyis gyűri le a világ maradék részét. Kelet-Európát már többé-kevésbé leigázta, és most az iszlám világ következik.

Most az iszlám világ nemzeteire akarja kiterjeszteni a globális kapitalizmust.”

Ezekkel az eszmei előzményekkel kellett volna a Jobbiknak nemzeti pártként beszállnia a Fidesz mellett az októberi kvótanépszavazásba és a tömeges betelepítés elleni alkotmánymódosításba, és úgy csinálni, mintha valóban féltenék Magyarországot a muzulmán migránsoktól. A politikai helyezkedés nem ment túl flottul és ellentmondásmentesen.
A holdudvar el is kezdett háborogni, hogy azért mégsem kéne sunnyogva hazát árulni és megbújni a letelepedési kötvénybiznisz mögött, mint Volner a bokorban. Aztán az óriási spíler Toroczkai Jobbik-alelnök jól belecsapott a lecsóba. Ásotthalmon nem lesz müezzin és dzsihadista hitszónok képző! – rendelkezett a polgármester. A politikai következményekre senki nem számított. A tiltakozó pártvezetés hirtelen egy platformra került a Soros-féle Helsinki Bizottsággal, a TASZ-szal és a többi liberális jogvédővel. Odáig jutottak, hogy az ex-szkinhed, Sneider oktatja ki PC-ből Toroczkait. Az alelnök megdorgálásával nyilván nem az volt a cél, hogy Sorost támogassák, de csapdába estek. Mit lépjen most Vona? Talán menessze Gyöngyösi nevű küldöncét Isztambulba? KGBélát meg Brüsszelbe?

Nem. Itt szuperhősre volt szükség. Szabolcsból fel is röppent a Vasember, az Érpataki kapitány, a magyar Hulk. A híres Orosz Mihály Zoltán, akinek profiljába olyan performanszok tartoznak, mint izraeli politikusok virtuális kivégzése, tiszteletadás a hős SS-katonáknak, homoszexuális felvonuláson való trollkodás és még számos közönségcsalogató látványosság.

A korai feudalizmus és az ultraradikális aktivizmus ötvözetének kelet-magyarországi képviselője, a népszerű O.M.Z. ezúttal nemcsak mozgalmárként, de apostolként is színre lépett.

Teológiai okfejtésen keresztül bontotta ki a keresztény-muszlim testvériség zászlaját, és egyúttal selyemzsinórt küldött a párt önjáró alelnökének, Toroczkainak.

Orosz Mihály Zoltán aktivizálása azonban aligha lesz elegendő kármentés. Toroczkai annyira összeguzmizta a néppártosodást, hogy a Betyársereg most nem tudja, hogy templomi kórust alapítson vagy lövészklubot.

Magának az elnöknek kellene megszólalnia, mielőtt a Jobbik-fellegvárnak számító Tiszavasváriban ijedtükben betiltják az adventi disznótort az iráni testvérváros miatt.

Kiemelt

Humor és egy kis cinizmus

A Nemzeti Színházban és a Centrálban is játszik, pályáján végigkísérik a jobbnál jobb filmszerepek. Nagy-Kálózy Eszterrel a Centrál Színházban beszélgettünk.

Poszt-trauma

Minden eddigit felülmúló árulást követett el két magyar balliberális

Vajon elegendő lenne velük kapcsolatban a hazaáruló kifejezés?

A Népszava páros lábbal szállt bele a magyarokba

A Vörös kalapács újra lecsapott.

Rabszolga

Kósa Lajos megint lényegre törő volt.

A játékbaba, melyet biztosan nem venne meg gyermekének

Ezek után mi jöhet még?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!