2018. január 16., kedd, Gusztáv napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/tornatermet-adtak-jasz-nagykun-szolnok-megyei-besenyszogon-2674216/

Tornatermet adtak át a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Besenyszögön

MTI
Tornateremmel bővült a besenyszögi Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola, a magyar kormány támogatásával 400 millió forintból megvalósult beruházást pénteken adták át ünnepélyes keretek között.

Az esemény kezdetén Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szentmisét celebrált és megáldotta az új tornatermet. Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az ünnepségen elmondta: bízik abban, hogy számos testet és lelket is építő csapat- és közösségépítő program valósulhat majd meg a tornateremben. Hiszen a test és lélek egységére van szükség, és „amikor csapatsportot és közösséget épít az ember, a lelke is kell, hogy erősödjön” – fogalmazott.

Hozzátette: a 400 millió forintos beruházás rendkívül gyorsan, mintegy fél év alatt valósult meg. Az államtitkár megköszönte az ezt segítő példaértékű összefogást a fenntartónak, az önkormányzatnak, a kormányhivatalnak és a beruházás megvalósításában résztvevőknek.

Soltész Miklós gratulált a szolnoki vízilabda-és kosárlabdacsapatok eredményeihez, és reményét fejezte ki, hogy a besenyszögi iskola diákjai közül is hasonlóan tehetséges emberek kerülnek ki, akik „építik a nemzet közösségét”.

Tóth Gábor, a fenntartó Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet igazgatója elmondta: a több mint 1400 négyzetméteres létesítményen belül 900 négyzetméter csak a küzdőtér, de öltözők, szertárak és ezekhez kapcsolódó helyiségek is épültek. A beruházás kivitelezője a szolnoki Qualitat Kft. volt – említette meg.

Balogh Zoltán, Besenyszög független polgármestere elmondta: a korábbi tornaterem már életveszélyes volt, 2016 nyarán a beázások miatt leszakadt az akkor már használaton kívüli létesítmény álmennyezete. Mivel a szakvélemény felújíthatatlan hibát állapított meg, az önkormányzat saját költéségén az épület lebontása mellett döntött – számolt be. A polgármester az új tornatermet Besenyszög legnagyobb közösségi színterének nevezte.

Bene Ildikó, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a sportrendezvényeken túl egyéb kulturális rendezvényeknek is helyet majd a tornaterem. Magyarország kormánya a jövőben is azért kíván dolgozni, hogy hasonló fejlesztésekkel erősítse a vidéki Magyarországot és az oktatási ágazatot – fűzte hozzá.

Kiss Ernőné iskolaigazgató kiemelte, hogy az új létesítmény nemcsak a testnevelésórák helyszíne lesz, hanem a szabadidősporté és kulturális eseményeké is.

Kiemelt

De kinek kell egy bohóc?

Magyarország első újcirkusztársulata mozgásszínházi eszközökkel és az előadók személyiségét karakterré formálva túllép a hagyományos cirkuszszámokon.

Poszt-trauma

Megfeszítették a vásárhelyi plébánost

Farkasbőrbe bújt bárány férkőzött a hívek közé.

A hülyeségnek úgy tűnik, nincs határa

Magyarországnak szerencsére kerítéssel védett.

Aczél Endre ezúttal Balczó Andrásba rúgott bele

Szabadnépes stílus.

Jöhet a 45 millió ukrán!

A „demokratikus” baloldalt a tények továbbra sem zavarják.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!