2017. január 17., kedd, Antal, Antónia napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/tobb-mint-egymilliard-forintot-kapott-szabolcsi-korhazcsoport-1319776/

Több mint egymilliárd forintot kapott a szabolcsi kórházcsoport

MTI
Csaknem 1,1 milliárd forintot kapott adósságállományának csökkentésére és fejlesztésekre a négy kórházat fenntartó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház – közölték a gyógyintézmény vezetői sajtótájékoztatón szerdán, Nyíregyházán.

A kormány a 2016-os költségvetés év végi zárásakor 60 milliárd forintot adott a kórházaknak számláik kifizetésére és egyéb fejlesztésekre. A nyíregyházi, a nagykállói, a fehérgyarmati és a mátészalkai kórházat tömörítő intézmény ebből a támogatásból részesült tavaly decemberben – mondta a tájékoztatón Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

A konszolidáció keretében adósságrendezésre és a lejárt számlák kifizetésére 521 millió forintot, a strukturális fejlesztésekre pedig 587 millió forintot kapott a kórházcsoport. A főigazgató megjegyezte, utóbbi összegből a nyílászárókat és kazánokat cserélik ki, energiatakarékos izzókat és víztisztító berendezést vásárolnak, korszerűsítik az infúziós labort és felújítják a nyíregyházi kórház központi sterilizálóját.

A tájékoztatón elhangzott, a kórháznak jelenleg nincs harminc napon túli tartozása, az egyéb lejárt adóssága pedig – az évi 32 milliárd forintos költségvetéshez képest – elenyésző mértékű, mintegy 280 millió forint. Ez az adósságállomány nem okoz likviditási gondokat, így nem lesz fennakadás a gyógyszer- és a betegellátásban.

Kiemelt

Százötvenmilliárd felújításokra

Még ebben az évben kijavítják az M1-es és az M7-es autópályák rázós szakaszait.

Poszt-trauma

Már árulják az Obama-korszak utolsó leheletét

Újabb remek ötlettel álltak elő az amerikai liberálisok.

Pilhál György is szerkesztőséget vált

Tovább erősödik a csapat.

Na, hová tart Bayer Zsolt?

Távozik a Magyar Hírlaptól.

Na, hová tart Azurák Csaba?

Intenzív tárgyalások zajlanak az ellenzéki körökben nagyon népszerű Kóczián Péterrel is.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!