2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/tobb-bert-kovetelnek-tisztviselok-2674930/

Több bért követelnek a tisztviselők

MTI-MI

Kétnapos sztrájkot hirdetett a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, amelyhez az ország 17 ezer önkormányzati munkavállalója közül több mint 6800 hivatali dolgozó csatlakozott – jelentette be tegnap a szakszervezet főtitkára. Boros Péterné közölte: céljuk elérni, hogy a köztisztviselői illetményalap a jelenlegi 38 650 forintról 60 ezer forintra emelkedjen, és ha nem születik megoldás, akkor februárban szélesebb körben folytatják a munkabeszüntetéseket.

A sztrájkolók a politikába akarnak beleszólni, egy választás előtti sztrájk politikai követelésnek, kormányellenes akciónak tekinthető – hívta fel a figyelmet a bejelentésre reagálva Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, aki arra emlékeztetett: számos ágazatban történt már béremelés, és azokkal, akik nem elégedettek, a kormány kész tárgyalni.

A két napon az ország legtöbb önkormányzati hivatalában csak a halaszthatatlan ügyeket lehet intézni, azonban két megyeszékhely, Kaposvár és Székesfehérvár közszolgái nem csatlakoztak a sztrájkfelhíváshoz. Ennek okáról a Fejér megyei város polgármestere, Cser-Palkovics András az ATV-nek úgy nyilatkozott: január elsejétől általánosan ötszázalékos béremelést hajtottak végre, az illetményalapot 38 650 forintról 42 800 forintra emelték; a teljesítményértékelés alapján voltak, akiknek tíz százalékkal vagy ennél is jelentősebb mértékben nőtt az illetményük.

Kiemelt

Álommérkőzés a legendával

Fucsovics Márton idei három melbourne-i győzelmét követően hétfő hajnalban gyerekkori példaképével, Roger Federerrel játszik az Australian Open negyedik fordulójában.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!