2017. december 15., péntek, Valér napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/tgm-hangoskodhat-az-ocsenyiek-es-orban-viktor-nem-2304295/

TGM a szólás szabadsága ellen

Ha olvasta volna, mit mondott Orbán Viktor, amit még az index.hu is megírt: „Nem akarnak az emberek migránsokat befogadni, nem akarnak az országba és nem akarnak a falujukba. Annyit hazudtak már nekik migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyerekek fognak jönni.”

vagy

„a magyar ember szereti a gyerekeket, és az elesetteket mindig szívesen segíti, de annyit hazudoztak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar, először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban. Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket.”…

Ha olvasta volna TGM a fenti mondatokat, nem hazudozna össze-vissza a hvg.hu-n.

Itt a TGM-i értelmezés (a fenti ferdítésével): …az őcsényiek törvénysértő, jogtalan magatartásában ő, aki mint képviselő és mint kormányfő, az alkotmány és a törvények megtartására esküdött föl, „nem talál semmi kivetnivalót”.

TGM tehát – és a teljes ellenzék – hangosan és érthetően kifejtheti (ferdített) véleményét – itt éppen a HVG szebb napokat megélt felületén -, de a miniszterelnök, az bezzeg „szélsőjobboldali diktatúrát” építi, ha kijelenti, az őcsényieket is megilleti, nem az erőszak, nem a jogsértés, de a hangos véleménynyilvánítás joga.

Kiemelt

Magyarországi településfejlesztés

Az elmúlt évek politikai döntései jelentős hatással voltak a hazai települések életére, feladataira, működésére és fejlesztési lehetőségeire.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!