2016. július 30., szombat, Judit, Xénia napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/teljesen-megertem-friderikuszt-530773/

Teljesen megértem Friderikuszt

Tisztul a kép, az őszödi miniszterelnök udvari portréfestője, Friderikusz Sándor is lelép a TV2-től. Az intellektuális hanghordozású alákérdezés mesterének nem tetszik az új tematika. Ahol már Juhász Pétertől is meg merik kérdezni, hogy miből fizeti a rózsadombi albérletét, ott kérem karakteröldöklés folyik, súlyos elfogultság áll fenn, tűrhetetlen!

A showman amúgy évek óta készíti rémisztően elfogult politikai műsorait az ATV-n, ahol az übermenschnél kevésbé szerény értelmiségiek – Schiff Andrástól Nagy Boldizsárig – freestyle-ban szidják az Orbán-kormányt levegővétel nélkül. Az interjúkban olyan kifejezések váltogatják egymást, mint „Orbán Viktor egyeduralomra tör”, „elképesztő félelmi rendszer épült ki Magyarországon”, „a miniszterelnök kettészakítja Európát”. Friderikusz pedig olyan őszinte érdeklődést tükröző kérdéseket tesz fel, mint például „Mi okozhatja azt, hogy a magyar nép észre sem veszi, hogy mi folyik itt, miközben Orbán Viktor saját nagypolitikai játszmáját próbálja ráerőltetni az országra?” Vagy egy másik patikamérlegen kiegyensúlyozott, de felettébb frappáns kérdése: „Ez az ember – akinek minden szavából sistereg a gyűlölet -, Kövér László, az országgyűlés elnöke, hogy ülhet ott, ahol ül?”

Ezt a kérdéskultúrát az echotv-s Szaniszló Ferenc is frencsájzolná.

Na persze Friderikusz nem azért intett be Gergenséknek, mert a TV2 hírműsora elfogult. Az a baja, hogy a kereskedelmi csatorna többé már nem a kedvenceit támogatja. Ha napi ötven percen keresztül mészároslőrincezés vagy habonyárpádozás folyna a Tényekben, és Juhász, Gyurcsány vagy Tóbiás lenne a jófiú, akkor Friderikusznak nem lenne egy szemernyi kifogása sem.

Most azonban megváltozott a vonal, amelynek folyományaként a felbomlott SZDSZ alvó ügynökei pánikbetegek lettek a TV2-ben. A friderikuszok pedig öntudatra ébredtek, mint a Skynet az Ítélet napján. Az atomháború azonban ezúttal elmarad. A felmondottak helyére jönnek majd más arcok, és egy hónap múlva már senki sem beszél Friderikuszról.

Mint ahogy az is óriási gáz lenne, ha valaki Újpest-sállal ülne be a Fradi-szektorba, úgy a showman jelenléte is vocher lenne egy jó kis TV2-s médiaháborúhoz. Ezért teljesen megértem a döntését. Nem is nagyon volt más választása, tőle ezt várta az Orbán-gyűlölők hada.

Majd egy másik csatornán megint összezárhatja magát Gyurcsánnyal és liberális barátaival.

Hirdetés

Kiemelt

Ez nem tényállás, ez regény

A zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház csütörtökön bemutatott Csárdáskirálynője egy önfeledt, életigenlő hülyéskedés.

Poszt-trauma

Pályahiba

Új pályára állítaná a magyar gazdaságot az LMP, ezért a párt akciótervet dolgoz ki.

Vágó István ezúttal Áderbe rúgott bele

A Gyurcsány-barát kvízmester hatalmas bakot lőtt.

Soros beindította a pénzágyúit: veszélyben a mesterterv

A spekuláns egyre szaporodó ráncait csak Hillary vasalhatja ki.

Csak, hogy a bajor belügyminiszter is megértse

„Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban”.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!