2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/belfold/tavaszi-sztrajkra-keszulnek-vasutasok-377278/

Tavaszi sztrájkra készülnek a vasutasok

Amennyiben február 20-ig a vasutas-szakszervezetek és a MÁV nem tud megállapodni az idei bérfejlesztésről, a szakszervezetek március első hetében országos sztrájkot hirdetnek – jelentette be tegnap a VDSZSZ Szolidaritás elnöke a bértárgyalásokban részt vevő másik hat szakszervezeti vezetővel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Amennyiben február 20-ig a vasutas-szakszervezetek és a MÁV nem tud megállapodni az idei bérfejlesztésről, a szakszervezetek március első hetében országos sztrájkot hirdetnek – jelentette be tegnap a VDSZSZ Szolidaritás elnöke a bértárgyalásokban részt vevő másik hat szakszervezeti vezetővel közösen tartott sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítása szerint Halasi Zoltán kérdésre válaszolva elmondta: a személyszállítás terén az elégséges szolgáltatás mértéke az elővárosi és a távolsági közlekedésben 66 százalékot, az ezen kívül eső területeken 50 százalékot jelent. Azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a tervezett munkabeszüntetés az összes vasúti tevékenységre kiterjed majd. A Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke kiemelte: bírósági határozat mondta ki, hogy az árufuvarozás nem tartozik a még elégséges szolgáltatások körébe, emiatt a sztrájk ideje alatt az árufuvarozást teljes egészében lehet blokkolni.

A sajtótájékoztató után a MÁV közleményt adott ki. Ebben azt írták: „a szakszervezetek délelőtti nyilatkozatát a vasúttársaság úgy értelmezi, hogy az érdekképviseletek vissza akarnak térni a tárgyalóasztalhoz, amire a vállalat vezetése is nyitott”. A vállalat kiemelte, a vezetőség teljesítette a kollektív munkaügyi vitában részt vevő hét szakszervezetnek azt a követelését, hogy minél magasabb legyen az alapbérfejlesztés mértéke, ezért emelte meg átlagosan 3 százalékra ajánlatát a korábbi 2,2 százalékról.

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.