2018. január 19., péntek, Sára, Marió napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/tarlos-istvan-kepmutatok-akarnak-nepszavazast-2674732/

Tarlós István: Képmutatók akarnak népszavazást

– A hármas metró megállóinak akadálymentesítése nem közömbösség, hanem pénz és erőforrás kérdése – jelentette ki Tarlós István főpolgármester a Budapestinfón. Szavai szerint képmutatás, hogy olyanok akarnak népszavazást kezdeményezni az akadálymentesítésről, akik közel 80 milliárd forintos adósságot hagytak a városra. A főpolgármester ismertette: a felújítások az északi szakaszon továbbra is folynak, és felelőtlenség lenne leállítani a munkálatokat a liftek hiánya miatt, hiszen azokat utólagosan is meg lehet építeni az aluljárókhoz.

Mint mondta, a középső és a déli szakaszok felújításának szerződéseit már nyáron megköthetik. A városvezető az árvízvédelemmel kapcsolatban kijelentette, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság minimális, 2,5 milliós büntetést szabott ki a Fővárosi Csatornázási Művekre, a hírekkel ellentétben tehát a társaság nem több tíz milliós bírságot kapott. – Szó sincs azonban újratervezési kényszerről, a kivitelezési munkák megkezdődhetnek – tette hozzá.

Fotó: Bach Máté

Az akadálymentesítésért kezdeményeznek referendumot

A főpolgármester a villamosok és trolibuszok beszerzéséről szólva közölte: az Integrált közlekedésfejlesztési operatív program részeként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a BKK Zrt. szerződést kötött, melynek értelmében 2017. december 29-én a társaság 17,6 milliárd forint értékben 26 darab villamosra vonatkozó megrendelést megküldte a CAF S.A. részére, amely a gyártó az év első napjaiban visszaigazolta. Az új járművek várhatóan 2019 elejétől folyamatosan érkezhetnek Budapestre, majd az előírt próbafutások és vizsgák után állhatnak forgalomba. A trolikat és a buszokat 2019 végéig lecserélik.

A hajléktalanügy kapcsán Tarlós István azt hangsúlyozta: csak azok a fedél nélküliek nem jutnak segítséghez, akik nem fogadják el azt. A cél viszont az, hogy olyan megoldás szülessen, amelyik a lakosság és a hajléktalanok igényeit is kielégíti.

A főpolgármester a közlekedési dolgozók bérmegállapodása kapcsán érdekesnek nevezte, hogy a BKV három szakszervezete közül csak a legkisebb csoport nem írta alá a bérmegállapodást. Az említett szakszervezet elnöke, Nemes Gábor nagyon gyakran szerepel az ellenzéki médiában, s mint azt Tarlós István kifejtette, nem lenne meglepő, ha Nemes neve április 8-án megjelenne valamelyik párt választási listáján.

Kiemelt

Ünnepelt a sportos kerület

Budafok-Tétény tizenkilenc ifjú sporthőse gyűlt össze a Klauzál Gábor Művelődési házban és találkozott Karsay Ferenccel a kerület polgármesterével és Kulcsár Krisztiánnal, a MOB elnökével.

Poszt-trauma

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!