2017. szeptember 22., péntek, Móric napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/targyaljak-csomori-iskolaatadas-ugyet-1915903/

Tárgyalják a csömöri iskolaátadás ügyét

Augusztus 30-án a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon lesz az első tárgyalás abban a perben, amit a csömöri önkormányzat kezdeményezett az iskolaátadással kapcsolatban – erről tájékoztatta lapunkat Katona Péter, a Pest megyei település jegyzője.

Emlékezetes: a helyi képviselő-testület a január 19-i rendkívüli ülésén döntött arról, hogy bírósági felülvizsgálattal élnek azzal a minisztériumi határozattal szemben, amely a helyi általános és zeneiskolát kétoldalú szerződés aláírásával állami vagyonkezelésbe vette. Katona Péter korábban elmondta, hogy nekik az Emberi Erőforrások Minisztériumába kellett megküldeniük a fellebbezést, a tárca pedig a Fővárosi Törvényszékre továbbította az iratokat. Onnan tették az ügyet a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra.

Fotó: MTI

Az intézményt állami vagyonkezelésbe vették (képünk illusztráció)

A jegyző kitért arra is, hogy azért fellebbeztek a minisztériumi határozat ellen, mert míg magánszemélyek, alapítványok, cégek, egyházak vagy éppen nemzetiségi önkormányzatok is tarthatnak fent iskolákat, más önkormányzatoknak erre nincs lehetőségük. Szerinte pedig éppen ők rendelkeznek a legnagyobb tapasztalattal e téren, így felmerül a kérdés, hogy miért diszkriminálják az önkormányzatokat.

Fábri István polgármester már január közepén jelezte: ha számukra negatív döntés születik, az Alkotmánybírósághoz fordulnak. A településvezető ezt most megerősítette lapunknak, hozzátéve, ezt a szándékukat már az eredeti beadványukban is jelezték.

Hirdetés

Kiemelt

Semjén Zsolt: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni

A miniszterelnök-helyettes úgy vélekedett, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni.

Poszt-trauma

Sátrazó migránsok miatt zárták be a híres egyetemet

8000 diák nem tanulhat.

Gyűlnek a fellegek a Soros-terv felett

A cenzúra agyréme fojtogatja a Wikipédiát (is).

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!