2016. augusztus 28., vasárnap, Ágoston napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/tanartuntetes-sas-kabareval-463444/

Tanártüntetés Sas-kabaréval

A legkínosabb pillanat: amikor a pedagógus forradalmár akar lenni.

Ezt a pedagógustüntetést annyira, de annyira odatették, hogy még nem tértem teljesen magamhoz. A tablettás borba töltött festéklemosó nem üt ennyire, mint amikor Sándor Mária, a fekete ruhás nővér vetkőzni kezd a színpadon. Ja, hogy ez a Tanítanék mozgalom demonstrációja? Nem érdekes. Ember nem számított arra, hogy az egészségügyi dolgozó énekelni is fog. Könyörögtem neki a tévé előtt, hogy ne tegye, de hajthatatlan volt. És nemcsak a Ha én zászló volnékra zendített rá, utána még Himnuszt is szavalt.

A tüntetés már az elején saját maga mémjévé vált. A végére Pukli Istvánból bújt elő az ifjú szoci bestia és úgy kiabált, mint amikor a 10.b a székébe ülteti a szertári csontvázat. Persze a Fidesz volt a hülye, hogy iskolaigazgatót csinált belőle a Telekiben. Most aztán lesz itt akkora munkabeszüntetéses általános sztrájk az iskolaépületek előtt álló tanári karral, hogy Jiri Menzel sírva könyörög a filmjogokért. Ha Áder János és Orbán Viktor nem tölt ki azonnal egy kompetencia tesztet, ölt iskolaköpenyt és jár kanosszát, akkor macskakövön lesz kutyauszítás, spanyol inkvizíció, földindulás. De miért is? Mindegy: „Orbántakarodj!” A Kossuth téri Sas-kabaré fináléja sikerült a legdurvábban.

A délutáni LMP-s klarinétos vagy Vona Gábor Petőfi-műsora a fasorban sem volt ehhez képest. A tanártünti szervezői olyan, de olyan kortárs performanszot toltak a Kossuth-nóta acapella remixére, hogy egy bolondballagáson nincs ilyen. És ők ám gyerekeket tanítanak! Nem vicc. Ha a legforradalmibb pedagógusok ezt tudták összehozni több tízezer ember előtt, akkor utólag örülök, hogy a Kádár-rendszerben voltam középiskolás.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

LugasZokogó szamár

Bajorországban van egy minipárt, amely még a bajornál is bajorabbnak tartja magát. Addig nem nyugszik, amíg Bajorország független nem lesz.

Poszt-trauma

Migránsok a Vereckei hágónál

Kétfarkú kutyák: öngól kapásból.

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Bayer feltámasztotta az SZDSZ-t

De nyugi, csak egy pillanatra!

Mire tanít bennünket a 444.hu?

Erkölcs, etika, emberség.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!