2016. június 25., szombat, Vilmos napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/tanartuntetes-sas-kabareval-463444/

Tanártüntetés Sas-kabaréval

A legkínosabb pillanat: amikor a pedagógus forradalmár akar lenni.

Ezt a pedagógustüntetést annyira, de annyira odatették, hogy még nem tértem teljesen magamhoz. A tablettás borba töltött festéklemosó nem üt ennyire, mint amikor Sándor Mária, a fekete ruhás nővér vetkőzni kezd a színpadon. Ja, hogy ez a Tanítanék mozgalom demonstrációja? Nem érdekes. Ember nem számított arra, hogy az egészségügyi dolgozó énekelni is fog. Könyörögtem neki a tévé előtt, hogy ne tegye, de hajthatatlan volt. És nemcsak a Ha én zászló volnékra zendített rá, utána még Himnuszt is szavalt.

A tüntetés már az elején saját maga mémjévé vált. A végére Pukli Istvánból bújt elő az ifjú szoci bestia és úgy kiabált, mint amikor a 10.b a székébe ülteti a szertári csontvázat. Persze a Fidesz volt a hülye, hogy iskolaigazgatót csinált belőle a Telekiben. Most aztán lesz itt akkora munkabeszüntetéses általános sztrájk az iskolaépületek előtt álló tanári karral, hogy Jiri Menzel sírva könyörög a filmjogokért. Ha Áder János és Orbán Viktor nem tölt ki azonnal egy kompetencia tesztet, ölt iskolaköpenyt és jár kanosszát, akkor macskakövön lesz kutyauszítás, spanyol inkvizíció, földindulás. De miért is? Mindegy: „Orbántakarodj!” A Kossuth téri Sas-kabaré fináléja sikerült a legdurvábban.

A délutáni LMP-s klarinétos vagy Vona Gábor Petőfi-műsora a fasorban sem volt ehhez képest. A tanártünti szervezői olyan, de olyan kortárs performanszot toltak a Kossuth-nóta acapella remixére, hogy egy bolondballagáson nincs ilyen. És ők ám gyerekeket tanítanak! Nem vicc. Ha a legforradalmibb pedagógusok ezt tudták összehozni több tízezer ember előtt, akkor utólag örülök, hogy a Kádár-rendszerben voltam középiskolás.

Hirdetés

Kiemelt

Gulyás Gergely: a gazdaságot nem sodorja veszélybe a BREXIT

Magyarország továbbra is határozottan azt a véleményt fogja képviselni, hogy nem akar Európai Egyesült Államokat, nemzetek Európájára van szükség.

Poszt-trauma

Farkasházy ismét belerúgott Orbánba

„Akkor Rákosit is szeretnem kellene Puskás, Kocsis és Hidegkuti miatt?”

Emiatt a dal miatt zárhatnak ki minket az Eb-ről

Kering egy rigmus a magyar drukkerek között, amelyet jó lenne tartalékolni a lyoni mérkőzésen.

Így alázza a média a cigányokat

A szokásos pozitív diszkrimináció.

Farkasházyt ketten is leköpték cikkünk miatt

Gyalázatos orgánumok hazudnak milliárdokért.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!