2018. január 16., kedd, Gusztáv napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/tagad-volt-fokapitany-2647903/

Tagad a volt főkapitány

Ármós Sándor szerint tévedés, hogy beismerésben lenne

Korábbi bejelentésével ellentétben mégsem folytatta vallomását büntetőperének csütörtöki tárgyalásán Ármós Sándor, volt megyei rendőrfőkapitány, akit azzal vádolnak, hogy a Belügyminisztérium tisztviselőjeként korrup­ciós ügyekbe keveredett, és több millió forint kenőpénzt vett át. A PestiSrácok.hu beszámolója szerint a rendőr dandártábornok a per decemberi kezdetekor a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa előtt azt mondta: a vádirat tartalma csaknem szóról szóra leírja a történteket.

Állítása szerint valóban vett át nagy összegben pénzt, de azt a Belügyminisztérium egyik magas beosztású dolgozójának adta át, az illetőt azonban nem nevezte meg. Ármós a portál kérdésére most azt mondta, téves értelmezésen alapul az, hogy beismerésben lenne.

Fotó: MTI

Több millió forint kenőpénz átvétele a tábornok elleni vád

Ármós Sándor korábbi vallomásában arról beszélt, hogy két éve segítséget kért tőle a másodrendű vádlotthoz köthető cég lobbistája. A dandártábornok szerint a beszélgetésen elhangzott, hogy az Orbán–Simicska-háború kirobbanása óta az oligarchával sokáig együtt dolgozó vállalkozás nagyon nehéz anyagi helyzetben van, ezért azt szerették volna kérni, hogy Ármós tudakolja meg, van-e esélyük állami támogatást kapni egy Balaton környéki beruházáshoz.

Ármós a bíróságon azt vallotta, ígéretet tett nekik arra, hogy segít, majd ezek után beszélt a Belügyminisztérium egyik kormánytisztviselőjével, aki azt mondta neki, hogy a támogatás összege 2,4 milliárd forint, amelyből az egyszázalékos visszaosztást – 24 millió forintot – az eddig megszokottaktól eltérően nem utólag, hanem előre kérik. A vádlott decemberben hangsúlyozta, a másodrendű vádlott és környezete először visszautasította az ajánlatot, emiatt újra találkozott belügyi kapcsolatával, majd abban állapodtak meg, hogy elég, ha 10 millió forintot fizetnek az érintettek.

Erre az összegre már a másodrendű vádlott is igent mondott, majd a pénzt egy fekete táskába rakta, és azt egy budapesti szállodában egy közvetítő útján átadta a tábornoknak. Ármós nyomatékosította, hogy a milliókkal teli táskát ő eljuttatta a belügyi tárca egyik tisztségviselőjének.

Lapunk tavaly júliusban elsőként írta meg, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) jelzésére több mint hétmillió forint értékű kenőpénz átvétele közben érték tetten a Belügyminisztérium állományában lévő Ármós Sándor rendőr dandártábornokot a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) munkatársai. Ármós és öt társa ellen vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.

Kiemelt

De kinek kell egy bohóc?

Magyarország első újcirkusztársulata mozgásszínházi eszközökkel és az előadók személyiségét karakterré formálva túllép a hagyományos cirkuszszámokon.

Poszt-trauma

Megfeszítették a vásárhelyi plébánost

Farkasbőrbe bújt bárány férkőzött a hívek közé.

A hülyeségnek úgy tűnik, nincs határa

Magyarországnak szerencsére kerítéssel védett.

Aczél Endre ezúttal Balczó Andrásba rúgott bele

Szabadnépes stílus.

Jöhet a 45 millió ukrán!

A „demokratikus” baloldalt a tények továbbra sem zavarják.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!