2017. február 27., hétfő, Ákos, Bátor napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/szocialista-megujulas-egy-bunozovel-1319662/

Szocialista megújulás egy bűnözővel

Lemondásra szólította fel Vincze Géza, a Fidelitas alelnöke Fári Jánost az MSZP dunakeszi elnöki tisztségéről, miután kiderült, hogy a politikust gazdasági bűncselekmények miatt jogerősen elítélték.

A Fidesz ifjúsági társszervezetének alelnöke közölte: Fári Jánost korábban sikkasztásért egy év felfüggesztett börtönbüntetésre, másik két gazdasági bűncselekmény miatt pedig pénzbüntetésre ítélték. Vincze megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy az MSZP dunakeszi szervezetét egy jogerősen elítélt politikus vezetheti, akit ráadásul „a megújulás embereként” mutattak be a választóknak.

Az ügy pikantériája, hogy Fári János elődje, Ábri Ferenc 10 millió forintot meghaladó adótartozása miatt kellett hogy távozzon a helyi politikából.

Fárit az önkormányzat tavaly decemberi képviselő-testületi ülésén szembesítették múltjával. Elmondta: ő „csak egy félresikerült gépkocsi-lízingeléssel követett el bűncselekményt”. Az is kiderült, hogy a „szocialista megújulás emberét” hamis nullás igazolásért is megbüntették. Utóbbi kapcsán kifejtette: komposztálótelepet kívánt létrehozni Csomádon, amihez állami támogatást szeretett volna fölvenni, de a hitelt nem kapta meg.

Fári János veterán baloldali politikusnak számít, saját elmondása szerint 1977 óta politizál aktívan helyi szinten, többször volt jelölt, és listán is szerepelt, ennek ellenére a dunakeszi képviselő-testületbe a rendszerváltás óta nem sikerült bekerülnie. Előtte viszont 1980 és 1985 között tanácstag volt.

Tavaly lett a szocialisták dunakeszi elnöke.

Kiemelt

Balog Zoltán: Európa szégyenét jelentik a kommunizmus bűnei

Az Elba és Vlagyivosztok közötti területen élők a múlt század közepére megismerték a Gulág valóságát, így az „nem speciálisan magyar történet”.

Poszt-trauma

Jönnek az új kossuthok?

Kossuth szíve nélkül.

Deutsch Tamás helyre tette a Momentumos srácokat

Hatalmas fityisz a ballib csipet csapatnak.

A Momentum esete a Népfronttal

Tagtoborzó szavazás.

Elképesztő mélységekbe süllyedt a Momentum

Az alelnök a hazugságnál is messzebb ment.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!