2018. január 17., szerda, Antal, Antónia napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/szijjarto-peter-gazdasagi-kapcsolatokrol-targyalt-marokkoi-idegenforgalmi-miniszterrel-2402881/

Szijjártó Péter a gazdasági kapcsolatokról is tárgyalt a marokkói idegenforgalmi miniszterrel

MTI
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Mohhamed Sajjid marokkói idegenforgalmi, légiközlekedésért, kézművesiparért és társadalmi gazdaságért felelős miniszterrel tárgyalt kedden Budapesten – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel.

Mint írták, a külügyminiszter a találkozón elmondta, hogy Magyarország támogatja az észak-afrikai országok stabilitását, az elmúlt évek ugyanis bebizonyították, hogy „Európa biztonsága Észak-Afrika stabilitásával kezdődik”.

Fotó: MTI

A magyar-marokkói gazdasági együttműködés alapját adó turizmus területén is jelentős előrelépés történt, ugyanis a mai naptól heti négy közvetlen légi járat köti össze a két országot – közölték. Hozzátették: így Budapestről heti kétszer lehet repülni Marrákesbe, heti kétszer pedig Agadirba, ezzel a két ország közti eddigi utazási idő a felére csökken.

A KKM-nél emlékeztettek: jelenleg 100 ösztöndíjas marokkói hallgató tanul Magyarországon háromszoros túljelentkezés mellett, ezért a marokkói kormány kezdeményezte az ösztöndíjas helyek számának növelését.

Kiemelt

Sztárok a Nappaliban

A január eleji, idén harmadszorra megrendezett program során több mint száz pécsi együttes lepi el a belvárosi kocsmákat és szórakozóhelyeket.

Poszt-trauma

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

A király meztelen!

A szakáll nem elég.

Az áruházlánc ismét felháborító dolgot tett

Ezekkel a keresztekkel csak a baj van.

Pink

A férfimezőny jelentős része babának öltözött.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!