2016. május 30., hétfő, Janka, Zsanett napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/szakszervezeti-lap-lett-az-index-391834/

Szakszervezeti lap lett az Index

Keveset keresnek a pedagógiai asszisztensek, ez tény, de talán nem az ő osztályharcuk a legdurvább.

A ballibek azonban nagyon rámozdultak a témára, az Index most éppen az iskolatitkárok fizetésén kattog.

Az iskolai kisegítők érdekvédelmét kezdik olyan országos üggyé szélesíteni, hogy nemcsak a Telekiben marad el a délutáni fakultáció, hanem karnyújtásnyira vagyunk az általános sztrájktól, leállhat az ipari termelés, Kovács Pisti 5.b osztályos tanuló pedig bojkottálja a hittandogát.

Az Index megmosolyogtató riportot tett közzé megint (egy tavalyi cikk újralinkelése) Erikáról, az iskolatitkárról, aki a portál szerint az „egész iskolát működteti”.

Hát persze! Lópici Gáspár, plakátragasztó pedig az utca hírmondója, ő irányítja a közvéleményt.

Erika egy nyolcadik kerületi iskola „mindenese”, ahova hatszáz gyerek jár. Nélküle összeomlana a rendszer, ahogy az Index szerint attól is, ha felmondana a konyhás néni.

Erika feladata ugyanis „a papírok rendezése, a másik iskolával való kapcsolatfelvétel és a névsorok folyamatos frissítése.” Brutál.

És ez még semmi, figyeljék, hogyan veszíti el arányérzékét a liberális újságíró, ha a Fidesz oktatáspolitikáját kell kritizálni: „Erika rendezi a bejövő és a kimenő postát.”

És Erika vállán csak súlyosodnak a terhek, ugyanis neki kell „megrendelni a krétát, a papírt, fogadni a szülőket és a vendégeket, felvenni a telefonokat”. És ez persze óriási felelősség, ám ilyen kiegészítő munkatársakkal az iskolaigazgató úr simán hátra dőlhet szivarral a szájában.

Az előtte tornyosuló feladatok azonban nem fognak ki az Index Erikáján, aki úgy kezeli a törzslapokat meg a nyilvántartást, mintha multinacionális vállalatok logisztikai központját igazgatná.

A szakszervezeti újságok stílusában nyomuló Index azt is feltárja az olvasóknak, hogy Erika „rendeli meg a bizonyítványokat és minden hivatalos dokumentumot.”

Ehhez képest két műszakban dolgozni a csavargyárban vagy mentőápolónak lenni Borsodban szinte ibizai nyaralás.

Ugyanis nem hallgathatjuk el azt sem, hogy Erikának „kell gondoznia a régi bizonyítványokat nyilvántartó törzslapokat, intézni az iskolában dolgozók orvosi igazolásait, nyilvántartani a hiányzásokat.”

Bizony, bizony. Ez az iskolatitkár dolga: postát rendez, telefonokat vesz fel, nyilvántart. Ezt nehéz lenne rábízni a tornatanárra. Nem mellesleg: amikor még nem voltak pedagógiai asszisztensek, akkor is működtek az iskolák, csak ezeket a teendőket – a hiányzások összesítésétől a törzslapok vezetésén át, a krétarendelésig – az igazgató-helyettesek és az osztályfőnökök végezték néhány száz forintos pótlékért. Épp annyi adminisztrációs feladatuk volt, hogy sokaknak elment a kedve a tanári pályától.

Nincs vita azon, hogy az erikák munkája nélkülözhetetlen az iskolákban, ahogy a szobalányé is a Kempinskiben, a szertárosé a Barcelonában, a mosogatóé a Costesben.

Nem Erikával van baj – kívánok neki hatalmas béremelést, mint ahogy mindenkinek. Az Index proletár demagógiája a probléma.

De bocs, lehet, hogy ott meg az újságírók nincsenek megfizetve.

Kiemelt

Tartalmas nyári éjszakák

Hétfőn tartja a Gyulai Várszínház művészeti tanácsadó testülete évadnyitó ülését, amelyen a nemsokára induló nyári szezon műsortervét tekinti át.

Poszt-trauma

Leszbikus nyomulás az ELTE klubnál

Ne várjunk jó modort a homoszexuális szervezetektől.

Kocsis Zoltán fején találta a szöget

A kultúránkat elsöprő jelenségekről beszélt.

Hozzánk menekülnek a németek a migránsok elől

Főleg a Balatonhoz.

Robit betámadták, Schiffer a …ba küldte a fideszeseket

A stílus maga az ember.

Hirdetés