2017. június 28., szerda, Levente, Irén napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/szabalyosan-mukodik-cof-1604659/

Szabályosan működik a CÖF

Csizmadia László szerint magánszemélyek és cégek százai támogatják őket
MTI
Húsz- és negyvenmillió forint közötti összegeket kapott az elmúlt években a Civil Összefogás Fórum a Fidesz pártalapítványától. Az LMP szerint ezzel lebuktatta magát és a Fidesz civileket támadó törvényét is. A DK a támogatók listájának nyilvánosságra hozatalát szorgalmazta. A CÖF rámutatott: a szervezet szabályosan működik.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke a Civil Összefogás Fórum (CÖF) mérlegét megcsonkítva olyan lapok üresen hagyását kérte számon rajtuk a parlamentben, amelyeket nem is kellett kitölteniük – áll a szervezet közleményében.

Emlékeztettek: a mérleg más oldalain pontosan szerepel a támogatások és az adományok összege, mint ahogy feltüntettek minden, előírás szerinti adatot. Az LMP társelnökének azt a követelését, hogy a CÖF tegye közzé támogatói listáját és a vonatkozó összegeket, úgy értékelték: az ellenzéki párt „bakot lőtt”, ugyanis amennyiben az adományozó fél nem teszi lehetővé, hogy személyét, jogi személyét nyilvánosságra hozza az adományozott, azt közzétenni nem lehet. „Az ilyen típusú szerződésekbe csak az államilag kijelölt és felhatalmazott szervezeteknek van betekintési joguk” – írták.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozva árulta el Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke, hogy az elmúlt években 20-40 millió forintos összegeket kaptak a Polgári Magyarországért Alapítványtól. Csizmadia szerint ugyanakkor szándékos félrevezetés volt a lapban megjelent írás címe: „Lehullhatna a CÖF álarca is”.

Csizmadia László a Magyar Nemzet főszerkesztőjének írt nyílt levelében hangsúlyozta: sosem titkolták, hogy évente 20-40 millió forint támogatást kapnak egy pártalapítványtól.

Forrás: MTI

A civil szervezet nem titkolózik

A Németországban is megszokott finanszírozási forma mellett magyar személyek százai, magyar cégek, kisvállalkozások is támogatják alapítványukat – közölte. Hangsúlyozta: szervezetük soha nem változtatta meg az eszmei irányultságát, ellentétben a Jobbikkal, amelynek jelenlegi pártvezetői foglalják el a civilnek feltüntetett Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány kuratóriumát, továbbá amely homályos forrásokból finanszírozta kormányellenes plakátkampányát.

A DK felszólítására, hogy a CÖF–CÖKA fizesse vissza a Polgári Magyarországért Alapítványtól kapott támogatást, a civilek kiadványukban leszögezték: a pénzt legálisan és a köz javára használták fel.

Emlékeztettek: a DK-nak a szocialista pártban tevékenykedő politikusai 2002–2010 között a magyar államadósság két és félszeresére rúgó összeg eltüntetésében segédkeztek, ahogy a 2010-re kialakult csődhelyzetért is felelősek.

Megjegyezték: Gyurcsány Ferencnek, a párt elnökének milliárdos osztaléka valószínűleg az általa a múltban privatizált cég hozama.

Hirdetés

Kiemelt

Mai napig tartó szeretetáradat

A Vasas azzal a Beitar Jerusalemmel küzd meg az EL-selejtező 1. körében, amelynek 1994-től 1999-ig a legnagyobb sztárja egy magyar, Sallói István volt.

Poszt-trauma

A Facebook a templomok helyére lépne

Meg van a recept. Liberáliséknál széles lehet a mosoly...

A gyerek a hibás

A Népszava szerint a gyerek csökkenti az életszínvonalat.

Mini G-nap

Kíváncsian várjuk a G-ző politikus felívelő karrierjét.

Óriási meglepetés az Amnesty Internationaltől!

Meglepődtünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!