2017. október 17., kedd, Hedvig napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/staudt-gabor-elszolta-magat-2059279/

Staudt Gábor elszólta magát

A frakcióvezető-helyettes jobbikos plakátokról beszélt
Az idősek radikalizálódásáról értekezett a Jobbik frakcióvezető-helyettese, emellett furcsán reagált a párt béruniós kezdeményezésével egybecsengő anonim hirdetésekre. Miközben a Jobbik szerint a párt plakátkampánya miatt indíttatott vizsgálatot a Miniszterelnökség, a párt vezető politikusai tagadják, hogy közük lenne a hirdetésekhez.

– Nem tudom, ki helyezte ki a bérunióról szóló plakátokat, vidékre menet láttam, nagyon örültem nekik – válaszolt Staudt Gábor a Magyar Időknek arra a kérdésére, hogy ki lehet az a nagylelkű mecénás, aki komoly anyagi áldozatot hoz azért, hogy a Simicska Lajos nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Mahir óriásplakátjain hirdethesse a Jobbik kezdeményezését. Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerint ezzel szemben gyanús, és a Jobbik plakátkampányára reagál az, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter utasítást adott a kormányhivataloknak a területükön lévő plakáthelyek soron kívüli ellenőrzésére. A jobbikos politikus később helyesbített, hogy az ellenőrzés kapcsán ő pártja korábbi – a kormány leváltását kilátásba helyező – plakátkampányára gondolt. Értékelése szerint alkotmányellenes az úgynevezett plakáttörvény, ami július 15-e óta ad lehetőséget a hivatalok számára a hirdetési helyek ellenőrzésére.

Az új poszterek ugyanott jelentek meg, ahol korábban Vona Gáborék hirdetései voltak

Fotó: Bach Máté

Az új poszterek ugyanott jelentek meg, ahol korábban Vona Gáborék hirdetései voltak

A jobbikos politikust faggatták Vona Gábor pártelnök nyugdíjasokra vonatkozó mondatairól is. A pártelnök Orbán Viktor tusványosi beszéde napján fakadt ki az idősekre: „hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját”. Staudt Gábor azt felelte: a bejegyzés figyelemfelhívás egy valós problémára, nem bocsánatot kell kérni érte, hanem beszélni kell arról, hogyan alakulhatott ki Magyarországon, hogy „a nyugdíjasok radikalizálódnak”. Arra a kérdésre, mit ért radikalizálódás alatt, azt felelte: egyre sűrűbben fordul elő, hogy baloldali és fideszes nyugdíjasok „véresre verik egymást” a véleménykülönbségek miatt, egy földre kerülő 50 kilós nőt pedig egy nyugdíjas „a kis papucsával még jól megtapos”. – Ott még nem tartunk, hogy fegyvert fognak, (…) de ne is jussunk el idáig – fogalmazott.

A Jobbik frakcióvezető-helyettesének szavaira Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy reagált: a Jobbiknak ahelyett, hogy a saját „lázálmairól” beszél, azzal kellene kezdenie, hogy bocsánatot kér azoktól a nyugdíjasoktól, akiket megsértett. – Elegünk van abból, hogy a Jobbik uszít, a nyugdíjasokat megbélyegzi és mindenfélével megvádolja. Kérjenek bocsánatot és a valóságról beszéljenek – tette hozzá.
A Jobbik a sajtótájékoztatót eredetileg azért hívta össze, mert az ellenzéki párt módosítaná a büntető törvénykönyvben a tiltott adatszerzés tényállását annak érdekében, hogy bármely helyiség lehallgatása, átkutatása illegális legyen a használó tudta nélkül. Staudt Gábor azt mondta: vitatja a Kúria korábbi érvelését, miszerint csak magánlakásban lehet tiltott adatszerzést elkövetni. – Ez abszurd – hangoztatta, példaként hozva, hogy jelen pillanatban legális az MTVA-nál történt vezetői lehallgatás és egy magáncég női mosdójába perverz céllal telepített kamera is.

Hirdetés

Kiemelt

Szigorodik a befektetők védelme

A befektetők védelmét növelő új, egységes európai uniós szabályrendszer (MiFID II. irányelv és MiFIR-rendelet) 2018. január 3-tól lép életbe.

Poszt-trauma

A jó hírnév illékony

Bírósággal mondatná ki szüzességét a Helsinki Bizottság.

Egy mondat a (le)tagadásról

Tervekről, harcokról, arcokról

Pótolhatatlannak tűnő veszteség érte a kritikai szcénát

Nem bírták a kritikát a liberális kritikusok.

Szél Bernadett Lovas István cikkeit szeretné olvasni

Here are the six components of a comprehensive plan.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!