2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/spekulans-otleteirol-vitazott-bizottsag-2327617/

A spekuláns ötleteiről vitázott a bizottság

Soros Görgy terve ­miatt politikai vita alakult ki az Ország­gyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén.

Az ülésről elsőként távozó jobbikos Mirkóczki Ádám azt mondta, próbálta feszegetni a terv létét is, mert szerinte az, hogy ki mit nyilatkozott, nem egy elképzelés része. Közölte: ezért szerette volna megtudni a jelen lévő szolgálatoktól, meg tudják-e erősíteni, hogy létezik a Soros-terv, ám ebben a kérdésben nem lett okosabb. Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke viszont azt mondta: az ülésen számára bebizonyosodott, hogy nincs Soros-terv, az csak a Fidesz PR-kommunikációjában létezik.

Az MSZP-s politikus azt is elmondta, hogy továbbra is kétely és sok megválaszolatlan kérdés van az azeri pénzek átvilágítása kapcsán. Kijelentette: ha az Alkotmányvédelmi Hivatal nem tud egzakt tájékoztatást adni, ismét tényfeltáró vizsgálat indítását kezdeményezi az ügyben. Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke úgy értékelt, hogy az ellenzék „a politikai balhé és vircsaft műfaját alkalmazza”, s pártpolitizálást folytat a testületben.

Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

A kormánypárti politikus szerint a Jobbik is összeolvadt, az LMP-vel valamint a baloldali ellenzékkel, és felháborodását fejezte ki amiatt, hogy a Jobbik a Magyarország biztonságáért kötelezettséget vállaló szerveket, a rendőrséget, a terrorelhárítást és a titkosszolgálatokat is be akarja rángatni a politikai mezőbe. – Ennek célja és mozgatórugója is Soros György tervének végrehajtása – mondta.

Németh Szilárd az ülésen Kőrös Gusztáv ügyét is felvetette. Mint kifejtette, a hírek szerint Kőröst – akit a hamis bajai videóval is összefüggésbe hoztak – és társait a múlt héten a Terrorelhárítási Központ (TEK) fogta el, miután a TEK embereinek kiadva magukat próbáltak pénzt kicsalni egy vállalkozótól. – Ezzel kapcsolatban a szolgálatok a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésére ígértek bővebb tájékoztatást – közölte Németh Szilárd, megjegyezve: Kőrös Gusztáv, Gyurcsány Ferenc embere volt, talán még most is az, s a jelek szerint újabb bűnszervezet kapcsolódik a baloldalhoz.

Süli: Szakmai, biztonsági kérdésekben nincs titok

Szél Bernadett kezdeményezésére a bizottság napirendjén szerepelt a paksi bővítés is. Az LMP-s politikus afelől érdeklődött, hogy a projekt 22 hónapos csúszása a magyar kormány felelőssége-e. Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: a korábbi brüsszeli vizsgálat miatt vannak jelenleg 16+6 hónapos csúszásban, az első utalásokat már elindították. Szavai szerint a bővítéssel kapcsolatban műszaki, szakmai, biztonsági kérdésekben nem lehet és nem is akarnak titkolózni, az orosz–magyar megvalósítási dokumentáció titkosságának feloldása már folyamatban van. Magyar részről már meghatározták azokat a részeket, amelyek nyilvánosságra hozhatók, ez a teljes anyag mintegy 90 százaléka.

 

Kiemelt

Ahol Hosszú, ott az arany

Az úszók rövid pályás Európa-bajnokságán Katinka mérlege négyből négy, ezúttal 200 méter háton és 100 méter vegyesen iskolázta le a mezőnyt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!