2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/sorra-hagyjak-el-gyurcsanyt-hivek-1456105/

Sorra hagyják el Gyurcsányt a hívek

Szétesőben az egykor egységes Demokratikus Koalíció

Komoly repedések keletkeztek a 2018-as választások közeledtével a mindeddig egységességéről ismert DK-ban. Rövid időn belül három emblematikus arc is elhagyta Gyurcsány Ferenc pártját, most éppen Szarvas Koppány Bendegúz, a DK ifjúsági szervezetének vezetője, akit a volt kormányfő jobbkezének, Molnár Csabának a bizalmasaként is emlegetnek.

„A mai nap benyújtottam kilépési nyilatkozatomat a DK-ból. Korrekt embernek tartom magam, nem szarok az exfészkembe, csak magamat hitelteleníteném vele. Inkább leszögezem: nem személyes és nem ideo­lógiai vagy értékrendi okból léptem ki, inkább… technikai jellegű miatt” – fogalmazott Facebook-oldalán Szarvas. Mint írta, hálával gondol vissza a pártban töltött öt évre: „Rengeteget tanultam, gyarapodtam, anyagit kivéve szinte mindenhol.”

Forrás: MTI

Szarvas Koppány Bendegúz azt állítja: nem ideológiai, hanem technikai okokból lépett ki a pártból

Az eset pikantériája, hogy Szarvas alig néhány hete a saját weboldalán jelentette be, hogy indul egy DK-elnökségi posztért, mivel „jelenleg a DK-ban nincs egyetlen 30 év alatti vezető sem. Pedig csak a fiatalok tudnák hitelesen képviselni a korosztályukat a pártban, de a pártot is a kortársak előtt.” Emlékezetes, hogy rendhagyó módon, a hivatalosan március 4-re meghirdetett tisztújító kongresszus előtt két héttel, internetes szavazással választották újra a DK elnökének Gyurcsány Ferencet, míg a párt alelnökeiről és elnökségi tagjairól csak a kongresszuson döntenek majd.

A régi-új elnök különös megerősítése után lépett ki a pártból Takács József László, aki az utóbbi években minden DK-s tüntetésen, Orbán- és kormányellenes megmozduláson fölbukkant jellegzetes táblácskáival. Takács szerint Gyurcsánynak vissza kellene vonulnia a politikától, mert megosztó személyiségét már a demokratikus ellenzéki pártok sem tudják elviselni.

A DK-t elsőként Kerék-Bárczy Szabolcs hagyta ott tavaly szeptemberben. Az egykori elnökségi tag döntését lényegében azzal indokolta, hogy bár a DK a 2018-as győzelmet hangoztatja, ebben a ciklusban a baloldalt, mindenekelőtt az MSZP-t akarja maga alá gyűrni, és csak 2022-ben próbálná meg leváltani a kormányt.

Kiemelt

Felnőttjátszótér

Molnár Dániel kilencéves kora óra varietéműsorokban szerepel, az artistaképzőben bohóc szakon végzett, majd orientalistadiplomát is szerzett.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!