2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/soros-szovetsegesei-kerdore-vonjak-hazankat-2544373/

Soros szövetségesei kérdőre vonják hazánkat

Hidvéghi Balázs: Politikai nyomásgyakorlás a meghallgatás
A Fidesz szerint Soros György brüsszeli szövetségesei szerveznek ma meghallgatást az Európai Parlament úgynevezett LIBE bizottságában. A nagyobbik kormánypárt azt kéri Szijjártó Péter külügyminisztertől, vigye el a kötelező kvótákat ellenző milliók hangját Brüsszelbe. A Fidelitas nem szeretné, ha Soros György és az általa támogatott hálózat döntene a magyarok jövőjéről.

– Soros György brüsszeli emberei újra Magyarországra támadnak – mondta Hidvéghi Balázs tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján az unió belügyi, állampolgárjogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) előtt ma délelőtt kezdődő meghallgatás kapcsán. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint mindez politikai nyomásgyakorlás. – Hetet-havat összehordanak majd azzal a céllal, hogy lejárassák és büntessék hazánkat, mert szembe­megy az erőltetett bevándorlással, és nemet mond a Soros-tervre – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Szavai szerint a meghallgatást szervező bizottságban hemzsegnek Soros szövetségesei, és ez az a testület, amely megszövegezte a megszavazott migrációpárti EP-határozatot is. Mint mondta, az ülésen Magyarország ellen fog tanúskodni a Soros által támogatott Helsinki Bizottság és a Mérték médiaelemző műhely. – A meghallgatáson hazánkat képviselő Szijjártó Péter külügyminisztertől azt kérjük, vigye el Brüsszelbe a magyar emberek hangját. Mondja el azt is, hogy rekordszámú volt a részvétel a nemzeti konzultáción, és a szavazásra jogosultak több mint egynegyede gondolja úgy, hogy fontos véleményt formálnia a Soros-tervről – jelentette ki Hidvéghi Balázs.

A Fidelitas a spekuláns alapítványának épületénél tiltakozott

Fotó: Teknős Miklós

A Fidelitas a spekuláns alapítványának épületénél tiltakozott

– Magyarország jövőjéről csak a magyarok dönthetnek, nem pedig Soros és az általa támogatott hálózat – hangoztatta a Fidelitas alelnöke tegnap annak kapcsán, hogy mintegy 130 millió forintot kapott Az emberség erejével elnevezésű pécsi alapítvány Soros szervezetétől. A Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány budapesti épülete előtt tartott sajtó­tájékoztatón Falusi Vajk azt mondta, ha Soros és bevándorláspárti álciviljei irodákat nyitnak vidéken, akkor azzal beavatkoznak a magyar választásokba, a közéletbe.

A Fidesz már kedden közleményben fejezte ki, hogy minden korábbinál nagyobb szükség van a civiltörvényre. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára ennek kapcsán elmondta: a kormány alaptalannak tartja a külföldről támogatott civil szervezetek ügyében folyó brüsszeli kötelezettségszegési eljárást, és ezt közölte az Európai Bizottsággal is.

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!