2017. április 26., szerda, Ervin napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/soros-szervezete-magyarorszag-felett-itelkezett-nem-kaptunk-jo-jegyet-1356469/

Soros szervezete Magyarország felett ítélkezett: nem kaptunk jó jegyet

MTI

Elkészítette éves a korrupciót vizsgáló jelentését a Transparency International (TI) nemzetközi civil szervezet. A TI a magyarországi korrupciós helyzetet 48 pontra értékelte, ezzel Magyarország az 57. helyre került, tavalyhoz képest három pontot rontottunk a szervezet „szigorú” osztályozása szerint.

A jelentésben előkerültek a „populisták” is: „a populista vagy tekintélyelvű vezetők a haveri kapitalizmus megszüntetése helyett általában még korruptabb rendszert vezetnek be, a korrupció elleni küzdelem pedig csak olyan országokban lehet sikeres, amelyeket a szólásszabadság, a politikai folyamatok átláthatósága, transzparenciája és erős demokratikus intézmények jellemeznek” – írták megfellebbezhetetlen ítéletükben.

Szerintük ezt jelzik a Magyarországon és Törökországban, illetve Argentínában kibontakozott folyamatok. Ám lássanak csodát, miután viszont a dél-amerikai országban megbukott a „populista kormány”, a liberális vezetés áldásos tevékenységének köszönhetően a korrupciós helyzet javulásnak indult – mutatott rá a közlemény.

Ez az utóbbi félmondat pontosan jelzi, mit várhatunk a Soros György által is támogatott Transparency International jelentésétől – és amelyet Németh Szilárd is említett, amikor a civil szervezetek támogatásának vizsgálatáról beszélt.

Érdemes amúgy szemezgetni a Transparency International honlapjának, vagy egyáltalán, a róluk szóló hírekből. A szervezet konferenciáin rendre a balliberális pénzelit vezetői a vezérszónokok, előszeretettel dicsérik például a Világbankot és vezetőit korrupcióellenes erőfeszítéseikért. Esetleg ők így együtt korrupcióellenes megbeszéléseken vesznek részt, ahol a hírhedt korrupciós ügyét megúszó Christine Lagarde is ott van.

Az is érdekes, ahogy a TI, és a szintén Soros által támogatott más „civilek”, és médiumok azonnal felhördültek, mikor a kormány bejelentette, hogy kezdeményezi ezen civilnek mondott szervezetek átláthatóságának vizsgálatát. Akik más átláthatóságát vizsgálják, és ítélik meg, azok ijedtek meg az átláthatósági vizsgálattól.

És ez a Transparency International évről-évre hitelesnek érzi magát arra, hogy kiadja korrupcióellenes jelentését.

A kormányszóvivő rendesen visszavágott a Transparency Internationalnek

Kovács Zoltán szerint „érdekes”, hogy a Transparency International 2010 előtt nem tett ilyen megjegyzéseket és magasabbra értékelte az ország helyzetét ebben a rangsorban, holott a magyar baloldal kormányzása alatt „szétlopták az európai uniós forrásokat”, óriási bajban volt a közpénzfelhasználás, és csökkent a gazdasági növekedés. Ebben az időszakban egy sor olyan jel volt, ami arra utalt, hogy alapvető problémák vannak a közpénzek kezelésével, mégis elmaradt ez a kritika – tette hozzá a kormány szóvivője.

Kiemelt

Eleve elrendelt újjászületés

Nem elvárások, célok kellenek, s egy versenyzőnek csak az aranyérem lehet a célja, ha elindul az olimpián – mondta Miklós Edit.

Poszt-trauma

Perre fel!

Január elseje után bárki perre mehet a rosszul elhelyezett KRESZ-táblák ügyében.

Egy Komáromy egy csecsen

Új hős született.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 2.

Így és ezért válhat a „független sajtóorgánum”, a hírgyár távolról irányított hírmanipulációs és politikai agitációs központtá.

Így kell Soros György lelkét simogatni

Ahogy a 444-nél a független, szabad újságírást értelmezik

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!