2017. március 27., hétfő, Hajnalka napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/soros-szervezete-magyarorszag-felett-itelkezett-nem-kaptunk-jo-jegyet-1356469/

Soros szervezete Magyarország felett ítélkezett: nem kaptunk jó jegyet

MTI

Elkészítette éves a korrupciót vizsgáló jelentését a Transparency International (TI) nemzetközi civil szervezet. A TI a magyarországi korrupciós helyzetet 48 pontra értékelte, ezzel Magyarország az 57. helyre került, tavalyhoz képest három pontot rontottunk a szervezet „szigorú” osztályozása szerint.

A jelentésben előkerültek a „populisták” is: „a populista vagy tekintélyelvű vezetők a haveri kapitalizmus megszüntetése helyett általában még korruptabb rendszert vezetnek be, a korrupció elleni küzdelem pedig csak olyan országokban lehet sikeres, amelyeket a szólásszabadság, a politikai folyamatok átláthatósága, transzparenciája és erős demokratikus intézmények jellemeznek” – írták megfellebbezhetetlen ítéletükben.

Szerintük ezt jelzik a Magyarországon és Törökországban, illetve Argentínában kibontakozott folyamatok. Ám lássanak csodát, miután viszont a dél-amerikai országban megbukott a „populista kormány”, a liberális vezetés áldásos tevékenységének köszönhetően a korrupciós helyzet javulásnak indult – mutatott rá a közlemény.

Ez az utóbbi félmondat pontosan jelzi, mit várhatunk a Soros György által is támogatott Transparency International jelentésétől – és amelyet Németh Szilárd is említett, amikor a civil szervezetek támogatásának vizsgálatáról beszélt.

Érdemes amúgy szemezgetni a Transparency International honlapjának, vagy egyáltalán, a róluk szóló hírekből. A szervezet konferenciáin rendre a balliberális pénzelit vezetői a vezérszónokok, előszeretettel dicsérik például a Világbankot és vezetőit korrupcióellenes erőfeszítéseikért. Esetleg ők így együtt korrupcióellenes megbeszéléseken vesznek részt, ahol a hírhedt korrupciós ügyét megúszó Christine Lagarde is ott van.

Az is érdekes, ahogy a TI, és a szintén Soros által támogatott más „civilek”, és médiumok azonnal felhördültek, mikor a kormány bejelentette, hogy kezdeményezi ezen civilnek mondott szervezetek átláthatóságának vizsgálatát. Akik más átláthatóságát vizsgálják, és ítélik meg, azok ijedtek meg az átláthatósági vizsgálattól.

És ez a Transparency International évről-évre hitelesnek érzi magát arra, hogy kiadja korrupcióellenes jelentését.

A kormányszóvivő rendesen visszavágott a Transparency Internationalnek

Kovács Zoltán szerint „érdekes”, hogy a Transparency International 2010 előtt nem tett ilyen megjegyzéseket és magasabbra értékelte az ország helyzetét ebben a rangsorban, holott a magyar baloldal kormányzása alatt „szétlopták az európai uniós forrásokat”, óriási bajban volt a közpénzfelhasználás, és csökkent a gazdasági növekedés. Ebben az időszakban egy sor olyan jel volt, ami arra utalt, hogy alapvető problémák vannak a közpénzek kezelésével, mégis elmaradt ez a kritika – tette hozzá a kormány szóvivője.

Hirdetés

Kiemelt

A nagynéni főztje

Világéletében séf akart lenni, és 23 évesen felért a csúcsra: Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke lett. Fél évvel később jött a feketeleves.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!