2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/soros-partjara-alltak-vonaek-2333530/

Soros pártjára álltak Vonáék

Feljelentést tettek, hogy kiderüljön, létezik-e a milliárdos terve

Újra egy gyékényen árul Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc – így kommentálta a Fidesz, hogy a Jobbik közölte: feljelentést tettek Soros György ellen, mert így kívánják kideríteni, valóban létezik-e a Soros-terv. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője hangsúlyozta: amennyiben a rendőrség mégsem rendeli el a nyomozást, a kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnöknek is papírja lesz arról, hogy amit tesznek, az egy „hatalmas agymosás, egy hatalmas hazugság”.

A képviselő elmondta, hogy a Papp Károly országos rendőrfőkapitánynak címzett feljelentést alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete, alkotmányos rend elleni szervezkedés, rombolás, hazaárulás és lázadás miatt tették. Mir­kóczki kérdésre válaszolva azt felelte, hogy Soros György valóban nyilatkozott olyanokat, amiket a kormány idéz tőle, de eközben ezekkel ellentétes nyilatkozatokat is tett. – A nyilatkozatok alapján pedig még nem beszélhetünk tervről – mondta.

A jobbikos politikus állításaival szemben nincsenek nagy ellentmondások Soros György nyilatkozatai és cikkei között. Mint arról több alkalommal beszámoltunk, a nemzetközi tőzsdespekuláns maga írta le azt, hogy félmilliárd dollárt fektet a migránsokba, és a The Wall Street Journal­nek, valamint a Bloombergnek is nyíltan beszélt migrációpártiságáról, arról, hogy az Európai Uniónak be kell fogadnia és el kell osztania a menekülteket, s mellettük még közelebbről meg nem határozott számú gazdasági bevándorló előtt is meg kell nyitnia a kapukat.

– Újra egy gyékényen árul Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc – reagált Mirkóczki Ádám nyilatkozatára a Fidesz-frakció. A nagyobbik kormánypárt szerint ahogy korábban a bevándorlást és a kvótát, most a Soros-tervet tagadja a Jobbik, ugyanúgy, mint a baloldal. „De ebben nincs semmi meglepő, mert a Jobbik elnöke maga vallotta be, hogy a hatalomért eladták a párt lelkét – emlékeztetett közleményében a párt parlamenti frakciója.

Fotó: MTI

– A Jobbik feljelentésével mindenki számára világossá válhatott, hogy Vona Gábor balra kormányozza a pártját – közölte lapunkkal Harrach Péter. A KDNP frakcióvezetője kiemelte: ezzel az akcióval Soros Györgyöt akarják védeni, ahogy a szocialisták és a liberálisok teszik, a kormányra pedig rá akarják sütni, hogy hazudik, mert nincs Soros-terv. De ez szerinte nem fog sikerülni, hiszen köztudott, hogy Soros György maga írt és beszélt többször is a tervéről, arról, hogy migránsokat kell betelepíteni Európába.

– Még ha nem is használják ezt az elnevezést, de Brüsszel határozottan támogatja a milliárdos elképzeléseit – fűzte hozzá, majd a Jobbikra visszatérve elmondta: a közvélemény-kutatások szerint Vona Gábor kudarcot vallott a néppártosodással, a Jobbik számos szavazóját elvesztette, ezért Vona most a romokban heverő baloldal szavazóit próbálja összegyűjteni saját politikai túlélése érdekében.

Soros György egyébként távolról sem az az elesettekért aggódó filantróp, akinek hívei beállítják. A font vagy éppen a líra ellen intézett támadásai miatt emberek ezrei vesztették el állásukat, kártékony ténykedése miatt több országból kitiltották, Franciaországban pedig el is ítélték.

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!