2017. március 25., szombat, Irén, Írisz napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/soros-gyorgy-baloldalon-sem-nepszeru-1325785/

Soros György a baloldalon sem népszerű

Az illegális migrációban vállalt szerepe is hozzájárult az üzletember negatív megítéléséhez

Soros György amerikai milliárdos megítélése kifejezetten kedvezőtlen a magyar lakosság körében – derült ki a Századvég Alapítvány decemberi közvélemény-kutatásából.

A válaszadók 61 százalékának van negatív véleménye az üzletemberről, míg 14 százalék kedveli. A felmérés azt mutatja, hogy a magyar lakosság túlnyomó többsége – a megkérdezettek 88 százaléka – jobb- és baloldalon egyaránt a nemzeti szuverenitás megsértéseként értelmezi az úgynevezett „soft power” alkalmazását, vagyis idegen politikai erők nyomásgyakorlását egy kormány működésére civil szervezeteken keresztül kifejtve. A megkérdezetteknek csak kilenc százaléka értett egyet az említett beavatkozással.

A válaszokból kitűnik, hogy a politikai preferenciák alapján valószínűsíthető Soros megítélése. Míg a jobboldali, konzervatív megkérdezettek 81 százaléka kedvezőtlen véleményt formált a pénzemberről, addig a balliberális válaszadók 41 százaléka kedvelte. A középen állók 55 százaléka szintén negatívan reagált. A felmérés pártokra lebontott eredményei azt mutatják, hogy két politikai alakulat, a Gyurcsány Ferenc vezette DK és a szintén baloldali Együtt kivételével minden párt szavazói körében többségben vannak az üzletemberről kedvezőtlen véleményt formálók.

A közvélemény-kutatás azt is mutatja, hogy az üzletember rossz megítélése összefüggésben áll az illegális bevándorlás nyílt támogatásával. Azzal, hogy Soros György személyesen, illetve aktivista szervezeteken keresztül támogatta az illegális bevándorlók Európába áramlását, széles körű ellenzést váltott ki, ugyanis a magyarok többsége aggodalommal figyeli a migráció folyamatát és a növekvő terrorfenyegetettséget – olvasható a Századvég közleményében.

Hirdetés

Kiemelt

Átképzés enyhíthet a hazai munkaerőhiányon

A tárca kedvezőnek nevezte, hogy a friss adatok szerint még a versenyszféránál is nagyobb mértékben emelkedtek a keresetek az építőiparban.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!