2017. szeptember 19., kedd, Vilhelmina napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/segitik-az-egyszulos-gyermekek-nyaralasat-1941046/

Segítik az egyszülős gyermekek nyaralását

Százötven, egyszülős családban élő gyerek nyaralhat augusztusban egy hétig Fonyódligeten az Erzsébet-táborban jelképes összegért, az érdeklődés a lehetőség iránt óriási volt – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára (képünkön).

– A kormány számára a családok a legfontosabbak, az intézkedések középpontjában ők állnak, ideértve az egyszülős családokat is. A családpolitikai intézkedések mindegyike – a családi otthonteremtési kedvezmény, az ingyenes tankönyv és étkeztetés, a családi adókedvezmény – hozzáférhető az egyszülős családoknak is, ettől az évtől kezdve pedig a bölcsődei felvételinél is előnyt élveznek a gyermeküket egyedül nevelők – hangsúlyozta Novák Katalin.

Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetője arról beszélt, hogy Magyarországon mintegy 300 ezer egyszülős család van, amelyekben 500 ezer gyerek nevelkedik. – A tízhetes nyári szünet gyönyörű dolog, de rémálom abban az értelemben, hogy a gyermekek felügyeletét valahogyan meg kell oldani. A gyermeküket egyedül nevelőknek különösen nehéz megoldaniuk a nyári szünetben a felügyeletet, így a Balaton-parti táborozás, amelyre az alapítványon keresztül lehetett jelentkezni, nemcsak a gyerekeknek élmény, hanem a szülőknek is praktikus segítség – mondta Nagy Anna.

– Az egyszülős családok helyzete azért is nehéz, mert ott egy trauma történt: vagy elhunyt az egyik szülő, vagy rossz házasság, vagy bántalmazás miatt alakult ki az új helyzet. Az ilyen családban felnövő gyermekeknek még inkább szükségük van élményekre. Az egyhetes tábor teljes ellátással ezer forintba kerül a szülőknek – közölte az alapítvány vezetője.

Elhangzott még, hogy egy friss kutatásuk szerint az egyszülős családoknak az anyagi gondoknál is nagyobb problémát jelent az elszigetelődés és az elmagányosodás, az, hogy magukra vannak hagyva. Ezen próbálnak segíteni a nemrég elindult www.egyszulos-­­magazin.hu honlappal, valamint a kormányzati támogatással az alapítvány fenntartásában nemsokára megvalósuló Egyszülős Központban is.

Hirdetés

Kiemelt

Ezen a héten indul a konvektorpályázat

Az 1,5 milliárd forintos keretet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium lakásszám-arányosan osztotta fel, a tárca becslése szerint az összeg 12 500 gázkonvektor cseréjét teszi lehetővé.

Poszt-trauma

Sokan példát vehetnének az új magyar sportcsillagról

Új hős született.

Gyurcsány kíséretével a börtönbe

„Ártatlan ember” vonult be.

Van baj… és nincs baj

Egy nem kormány közeli médiummal.

Horn Gábort láthatóan nem zavarják a számok

A liberális politikus fogalomzavarban is szenved.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!