2018. január 16., kedd, Gusztáv napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/segitene-kulugyi-tarca-az-eu-s-jelentestevonek-2661901/

Segítene a külügyi tárca az EU-s jelentéstevőnek

– Judith Sargentini európai parlamenti (EP-) képviselővel, aki a magyar jogállamiság helyzetéről szóló jelentést készíti, kifejezetten szívélyesek voltak a megbeszélések, ugyanakkor az EP-képvi­selő meglepő módon alapvető információk­kal nem volt tisztában, ezért magyar tárgyalópartnerei felajánlották segítségüket – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára tegnap délutáni sajtótájékoztatóján. Magyar Levente szerint a kormány nem vár túl sokat a megbeszélésektől, mert egyértelmű az elfogultság. Megjegyezte: az eljárás időzítése sem véletlen, hiszen néhány hónap múlva választások lesznek Magyarországon.

A politikus leszögezte: Magyarország jól tette, amikor az egyenes utat választotta és nyíltan elutasította a kötelező bevándorlási kvótát, közben ugyanis az EU 28 tagállama közül húsz ország elfogadta ugyan, de nem hajtotta végre. – Az áttelepítendőknek csupán a 25 százalékát sikerült elhelyezni, a kötelező kvóták rendszere tehát megbukott – jelentette ki.

Magyar Levente felidézte: az EP e jelentés alapján dönti majd el, hogy megindítja-e az uniós alapszerződés 7. cikkelye szerinti eljárást, ami akár Magyarország uniós szavazati jogának megvonásához is vezethet.

Az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi (LIBE) bizottságának látogatása kapcsán Szijjártó Péter külügyminiszter a Kossuth rádió 180 perc című műsorában tegnap reggel úgy fogalmazott: a testület tevékenysége színház, és már kész van a Magyaror­szágot elítélő jelentés.

Allen West: a Tőzsdeguru veszélyes ember

– Ki fog vizsgálatot indítani Soros György ellen és véget vetni az Amerikára és a világra vonatkozó zsarnoki elképzelései finanszírozásának? Ki fog véget vetni a függetlenség és a szabadság elleni rosszindulatú kereszteshadjáratának? Ki látja meg benne a kegyetlen, háborodott és veszélyes embert, amilyen valójában? – tette fel a kérdést Allen West korábbi amerikai szenátor nemrég megjelent írásában. A tengerentúli színes bőrű politikus példaként említi, hogy a tőzsdespekuláns a még meg sem született gyermekek alkotmányos védelmének megszüntetéséért lobbizott több országban is, ugyanakkor a Black Lives Matter nevű szélsőséges, rasszista csoportosulás elsődleges támogatójaként ismert. (K. A.)

 

Kiemelt

De kinek kell egy bohóc?

Magyarország első újcirkusztársulata mozgásszínházi eszközökkel és az előadók személyiségét karakterré formálva túllép a hagyományos cirkuszszámokon.

Poszt-trauma

Megfeszítették a vásárhelyi plébánost

Farkasbőrbe bújt bárány férkőzött a hívek közé.

A hülyeségnek úgy tűnik, nincs határa

Magyarországnak szerencsére kerítéssel védett.

Aczél Endre ezúttal Balczó Andrásba rúgott bele

Szabadnépes stílus.

Jöhet a 45 millió ukrán!

A „demokratikus” baloldalt a tények továbbra sem zavarják.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!