2017. november 18., szombat, Jenő napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/retvari-bence-szulofoldjukon-varnak-segitseget-raszorulok-2359225/

Rétvári Bence: szülőföldjükön várnak segítséget a rászorulók

MTI
Európába való áttelepítés helyett szülőföldjükön várnak segítséget Európától a rászorulók. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Rétvári Bence felidézte, hogy a múlt héten Budapesten harminc országból mintegy háromszázan vettek részt a keresztényüldözésről tartott nemzetközi konferencián. Mint mondta, a felszólalók egyrészt üdvözölték a rendezvényt, hiszen egy kormány sem szervezett még konferenciát, amely az üldözött keresztényekről szólt volna, holott ők a legnagyobb üldözött csoport világszerte. Hangot adtak továbbá annak is, hogy Magyarország nem csak beszél erről, hanem cselekszik is: számos támogatással, programmal segítenek a Közel-Keleten – fűzte hozzá.

Az államtitkár azt is elmondta, a konferencián felszólaló egyházi vezetők közül senki sem kérte azt, hogy a szegény sorsú embereket telepítsék át Európába. Sőt, azt mondták: olyan segítséget várnak Európától, amellyel szülőföldjükön, a Közel-Keleten indíthatják újra az életüket – tette hozzá.

Rétvári Bence a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: miközben Európában a kvóták nem működnek, a helybe vitt segítség működik. Felhívta a figyelmet, hogy Brüsszel mintegy 1200 ember miatt indított pert Magyarország ellen. Mindeközben a magyar kormány, magyar emberek, segélyszervezetek helyben segítik az embereket. Többek között Libanonban és Irakban csaknem ezer család lakhatásában segít a magyar kormány – emelte ki az államtitkár.

Hirdetés

Kiemelt

Rogán Antal: Soros megtartotta az eligazítást Brüsszelben

Soros megtartotta az eligazítást Brüsszelben és az Európai Parlament ennek megfelelően viselkedett, amikor szavazott a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótáról.

Poszt-trauma

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Agymenés a’la Bokros

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Nem bír leállni a liberális magyargyűlölő

Guy Verhofstadt valójában imádja Orbán Viktort?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!