2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/rekordszamu-reszvetel-nemzeti-konzultacion-2486842/

Rekordszámú részvétel a nemzeti konzultáción

Minden korábbinál többen válaszoltak eddig a Soros-tervről indított nemzeti konzultáció kérdőíveire. A kormány szerint az állampolgárok kiállása is kell a migránsok felső korlát nélküli betelepítésének megakadályozásához. A kérdőívekre adott válaszok postára adása holnapi határidejének meghosszabbításáról még nem döntöttek.

– Az összesítések szerint már több mint 1,7 millióan mondták el véleményüket a nemzeti konzultáción, ami rekord, ennyien még soha nem vettek részt nemzeti konzultációban – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán tegnap. Dömötör Csaba azt írta, hogy „mivel az Európai Parlament múlt héten elfogadta a betelepítési terveket, az igazi politikai küzdelem még csak most kezdődik”. A bejegyzéshez feltöltött videón az államtitkár azt mondta, hogy a rekord részvételnek jó oka van, mégpedig az, hogy elkezdték végrehajtani a konzultációban említett terveket.

– Az Európai Parlament állandó, kötelező, létszámkorlát nélküli eljárást akar bevezetni a bevándorlók szétosztására, és ha ezt keresztülviszik, a jövőben a magyaroknak nem lesz beleszólásuk abba, hogy kivel élnek együtt – jelentette ki, megjegyezve: az ügy nem a napi belpolitikai küzdelmekről szól, hanem Magyarország jövőjéről. – Mindenkit arra biztatnak, hogy vegyen részt a konzultációban, támogató kiállásával segítse a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök küzdelmét – mondta Dömötör Csaba.

Fotó: Mirkó István

Egymillió-hétszázezren mondták el tegnapig a véleményüket a Soros-tervről a kormány kérésére

A kabinetiroda államtitkára egy hete jelentette be, hogy meghaladta az egymilliót a visszaküldött konzultációs ívek száma. A Soros-tervvel kapcsolatos kormányzati kérdéseket november 24-ig lehet postára adni. A kérdőívek kiszállítását október végén kezdte meg a Magyar Posta, azokat először a fővárosi háztartások kapták kézhez, majd a múlt héttel bezárólag az utolsó vidéki címre is meg kellett érkeznie a kormány levelének. A múlt heti Kormányinfón lapunk kérdésére Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, nincs döntés arról, hogy a korábbi konzultációhoz hasonlóan meghosszabbítanák az ívek postára adásának határidejét.

Már a legutóbbi, Állítsuk meg Brüsszelt! címmel indított nemzeti konzultáció is részvételi rekordot hozott. Tavasszal az egy héttel meghosszabbított konzultáción 1,68 millióan mondták el a véleményüket. A határidő meghosszabbítását azzal indokolták, hogy a kampány véghajrájában is változatlanul, több tízezres nagyságrendben érkeztek vissza a kérdőívek.

Dömötör Csaba a részvételről szólva akkor arra hívta fel a figyelmet: az mintegy 60 százalékkal több, mint a 2015-ös bevándorlási konzultáció részvételi adata, csaknem 400 ezerrel több, mint ahányan 2014-ben baloldali pártokra szavaztak, és majdnem 700 ezerrel több, mint amennyien a Jobbikra. Ami a konzultáció intézményét illeti, 2010 óta a kormány eddig hét alkalommal küldött kérdőívet mintegy nyolcmillió választópolgárnak.

Kiemelt

Izrael fővárosa Jeruzsálem

Először tekintsünk a nemzetközi, liberális érdekekre, melyek már köszönőviszonyban sincsenek a klasszikus szabadelvű értékekkel, ahogyan azokat anno a magyar reformkor nagyjai is vallották.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!