2017. június 26., hétfő, János, Pál napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/rekordot-dontott-orban-nepszerusege-1702006/

Rekordot döntött Orbán népszerűsége

Soha annyian nem szavaztak volna még Orbán Viktorra, mint most: a teljes felnőtt népesség 44 százaléka ismét a hivatalban levő kormányfőt választaná miniszterelnöknek. A politikus újrázását többen támogatják, mint ahányan a többi szóba jöhető jelöltet együttesen – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint a miniszterelnök-jelölti versenyben Orbán Viktor 44 százalékos eredményével szemben Vona Gábor 11, Szél Bernadett 8, Gyurcsány Ferenc 6, Botka László 5, Fodor Gábor pedig 2 százalékon áll a teljes felnőtt népesség körében. A válaszadók 2 százaléka egyéb jelöltet támogatna, míg 22 százalék nem tudott, vagy nem akart válaszolni.

Érdekes, hogy az aktuális kutatás szerint a Fidesz–KDNP-szimpatizánsok 95 százaléka szavazna Orbán Viktorra egy miniszterelnök-választás esetén, míg a Jobbik-szavazóknak csak a 66 százaléka választaná a párt elnökét, a Demokratikus Koalíció táborán belül ez az arány 74 százalék. E kérdésben leginkább az MSZP-támogatók megosztottak: 33 százalékuk Gyurcsány Ferencet, míg 44 százalékuk Botka Lászlót látná szívesen miniszterelnökként.

A Nézőpont Intézet két éve (2015 májusa óta) végez rendszeres kutatást a lehetséges kormányfőjelöltek közvetlen támogatottsága kapcsán. Akkor Orbán Viktort a magyarok 32 százaléka támogatta, míg Vona Gábort az elmúlt két év során egyszer sem támogatták 13 százaléknál többen (utóbbi eredményt 2015 augusztusában érte el a Jobbik elnöke).

Hirdetés

Kiemelt

Arany János különleges műhelytitkai

Ritka az olyan tudósember, aki a szakterülete bolondja, de ki tud lépni, tanulmányaiban nem bennfenteskedik, de nem is szerénykedik vagy jópofizik, nem tetszeleg a civilek előtt.

Poszt-trauma

Fekete-Győr elárulta a Momentum valódi filozófiáját

Most már mindenki tisztán láthat.

Kanada meggenderedett!

Lehet, hogy Kanadában be kell majd tiltani az angolt (is).

Videó a jövőből

Elszólta magát a rektorhelyettes, ingyen reklám miatt bohóckodik a CEU.

Nobel-díjas összeesküvés-elmélet

Nyilvánosságra hozzuk a titkos akciók működő receptjét!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!