2017. július 26., szerda, Anna, Anikó napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/ragalomhadjarat-folyik-ferencvaros-ellen-1956682/

Rágalomhadjárat folyik Ferencváros ellen

A Fidesz ferencvárosi szervezete határozottan visszautasítja és feljelentést tesz az ellen a hónapok óta tartó rágalomhadjárat ellen, amelyet a 444.hu indított – olvasható a nagyobbik kormánypárt IX. kerületi szervezetének tegnapi sajtóközleményben. A helyi Fidesz úgy látja, hogy a 444.hu oknyomozó riportnak álcázott, sejtetésekre és véleményekre épülő lejárató cikksorozatban próbálja meg azt a látszatot kelteni, mintha Ferencvárosban „zűrös ügyek” lennének.

„Nem hagyjuk, hogy a politikai haszonszerzés hiénái megakasszák az elmúlt években töretlenül fejlődő kerület építését” – teszik hozzá. A kerületi pártszervezet azt is megjegyzi, hogy tudomásuk szerint a Bácskai János polgármester vezette kormánypárti többségű önkormányzat által a 444.hu ellen indított sajtó-helyreigazítási per másodfokon folytatódik. Sőt, az átláthatóság érdekében a Fidesz kezdeményezni fogja a ferencvárosi önkormányzatnál a peranyag nyilvánosságra hozatalát.

A Bácskai János vezette önkormányzat perli a 444.hu-t

A balliberális 444.hu az utóbbi hónapokban módszeresen „rászállt” a IX. kerületi önkormányzatra. A lap cikksorozatának első része a felújított önkormányzati lakások bérbeadásával és a bérlők lakásvásárlási lehetőségeivel foglalkozott, azt a látszatot keltve, hogy a fideszesek elosztották egymás között a legjobb, közpénzből felújított lakásokat.

A második részben a lap által a kerület nagymenőinek tartott személyekről írtak, akik a 444.hu szerint csupán a kormánypártokhoz fűződő kapcsolataik miatt szereztek érdekeltségeket, üzleteket a kerületben. A harmadik cikk főszereplője Varga József országgyűlési képviselő, polgármesteri főtanácsos volt. Ferencváros önkormányzata tizenhárom pontban támadta meg az első két részt, helyreigazítási pert indított a lap ellen. Az első fokon eljáró bíróság nem fogadta el az önkormányzat kérelmét. A nem jogerős ítélet szerint a felpereseknek 38 100 forint perköltséget és 36 ezer forint eljárási illetéket kell fizetniük. Az önkormányzat tizenöt napon belül fellebbezhet.

Kiemelt

Nyertesek nélküli történet

A kortárs irodalom sokszor hív női alakokat segítségül ahhoz, hogy a sorsukon keresztül az elhallgatásokat feloldjuk, meg- és kibeszéljük.

Poszt-trauma

Gigantikus tiltakozás madártávlatból

Az olaszok egyre határozottabbak migráns-ügyben.

Dermesztő titkokról libben fel a fátyol

Ezekkel a No-Go zónákkal csak a baj van...

Simicska lapja teljesen elrugaszkodott a valóságtól

Bagoly mondja verébnek.

Egyszeri bűnöző, vagy visszaeső

Etikus?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!