2017. szeptember 22., péntek, Móric napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/ragalomhadjarat-folyik-ferencvaros-ellen-1956682/

Rágalomhadjárat folyik Ferencváros ellen

A Fidesz ferencvárosi szervezete határozottan visszautasítja és feljelentést tesz az ellen a hónapok óta tartó rágalomhadjárat ellen, amelyet a 444.hu indított – olvasható a nagyobbik kormánypárt IX. kerületi szervezetének tegnapi sajtóközleményben. A helyi Fidesz úgy látja, hogy a 444.hu oknyomozó riportnak álcázott, sejtetésekre és véleményekre épülő lejárató cikksorozatban próbálja meg azt a látszatot kelteni, mintha Ferencvárosban „zűrös ügyek” lennének.

„Nem hagyjuk, hogy a politikai haszonszerzés hiénái megakasszák az elmúlt években töretlenül fejlődő kerület építését” – teszik hozzá. A kerületi pártszervezet azt is megjegyzi, hogy tudomásuk szerint a Bácskai János polgármester vezette kormánypárti többségű önkormányzat által a 444.hu ellen indított sajtó-helyreigazítási per másodfokon folytatódik. Sőt, az átláthatóság érdekében a Fidesz kezdeményezni fogja a ferencvárosi önkormányzatnál a peranyag nyilvánosságra hozatalát.

A Bácskai János vezette önkormányzat perli a 444.hu-t

A balliberális 444.hu az utóbbi hónapokban módszeresen „rászállt” a IX. kerületi önkormányzatra. A lap cikksorozatának első része a felújított önkormányzati lakások bérbeadásával és a bérlők lakásvásárlási lehetőségeivel foglalkozott, azt a látszatot keltve, hogy a fideszesek elosztották egymás között a legjobb, közpénzből felújított lakásokat.

A második részben a lap által a kerület nagymenőinek tartott személyekről írtak, akik a 444.hu szerint csupán a kormánypártokhoz fűződő kapcsolataik miatt szereztek érdekeltségeket, üzleteket a kerületben. A harmadik cikk főszereplője Varga József országgyűlési képviselő, polgármesteri főtanácsos volt. Ferencváros önkormányzata tizenhárom pontban támadta meg az első két részt, helyreigazítási pert indított a lap ellen. Az első fokon eljáró bíróság nem fogadta el az önkormányzat kérelmét. A nem jogerős ítélet szerint a felpereseknek 38 100 forint perköltséget és 36 ezer forint eljárási illetéket kell fizetniük. Az önkormányzat tizenöt napon belül fellebbezhet.

Hirdetés

Kiemelt

Semjén Zsolt: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni

A miniszterelnök-helyettes úgy vélekedett, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni.

Poszt-trauma

Sátrazó migránsok miatt zárták be a híres egyetemet

8000 diák nem tanulhat.

Gyűlnek a fellegek a Soros-terv felett

A cenzúra agyréme fojtogatja a Wikipédiát (is).

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!