2016. július 1., péntek, Tihamér, Annamária napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/racs-mogott-maradnak-az-elfogott-fegyveresek-261688/

Rács mögött maradnak az elfogott fegyveresek

Döntöttek a közepes terrorkészültség fenntartásáról
Február végéig rács mögött marad az a két, november végén elfogott férfi, akik a gyanú szerint fegyveres merényletet terveztek a miniszterelnök ellen – tudta meg lapunk. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) által november 20-án elfogott M. P. és R. Gy. ügyé­ben a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat eljárást.

A gyanúsítottak előzetes letartóztatását az illetékes Pesti Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította. Ez azt jelenti, hogy hatvan napig még a legszigorúbb kényszerintézkedés alatt állnak. Az eddig megjelent információk szerint veszélyes, terrorcselekménynek minősülő akciót tervezett a Magyar Nemzeti Hadsereg (MNH) november 22-én elfogott két aktivistája.

A két fegyveres Orbán Viktor miniszterelnök ellen készült egy merénylet végrehajtására néhány nappal az iszlám terroristák által elkövetett novem­ber 13-ai párizsi merényletsorozat után. A párizsi terrortámadások után léptek életbe fokozott biztonsági intézkedések Magyarországon, többek között ennek eredményeként kerültek a hatóságok látókörébe a feltételezett magyar­országi merénylők.

A Belügyminisztérium legfrissebb bejelentése szerint a TEK-nél megtartott nemzetbiztonsági munkaértekezlet kedden áttekintette Magyarország terrorveszélyeztetettségét és azt a döntést hozta, hogy egyelőre érvényben marad Magyarországon a közepes szintű, 3-as fokozatú terrorkészültség. Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, Papp Károly altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, Hajdu János vezérőrnagy, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója, és Kiss Zoltán dandártábornok, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója meghallgatta a TEK vezetőinek, az Információs Hivatal főigazgatójának és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatójának beszámolóját az egyes szolgálatok rendelkezésére álló nyílt, operatív és hírszerzési, valamint a külföldi partnerszolgálatoktól kapott információkról. A nemzetbiztonsági szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy Magyarország veszélyeztetettsége annak ellenére nem zárható ki, hogy konkrét fenyegetettségről egyetlen rendvédelmi szervezetnek és a titkosszolgálatoknak sincs információja.

Hirdetés

Kiemelt

Arisztokratikus uralom óriási médiatámogatással

Ma Európában van egy jórészt önkinevezett „elit”. Ez a brüsszeli igen vegyes társaság politikailag és etnikailag többnyire a multinacionális nagytőke kiszolgálója.

Poszt-trauma

Soros a bevándorlási kvóta ellen

A milliárdos a határvédelemre is költene.

Fityisz a politikai elitnek: egy véleményen Orbán és Sarkozy

A brüsszeli vezetőknek ideje lenne elgondolkodni a folytatásról és a demokrácia lényegéről.

Mackónadrág, Soho Party, Hajdú B.

A kiesés után is azt álmodom, hogy Stieber-mezben átemelem az osztrák kapust.

Loretta gyereket akar – Újra Budapest Pride

A nagykövetek remélik, hogy a magyarok jól fognak viselkedni.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!