2017. április 27., csütörtök, Zita napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/postara-adtak-budahazy-iteletet-1476805/

Postára adták Budaházy ítéletét

Befejezte a Budaházy György és társai ellen hozott elsőfokú ítéletének írásba foglalását Kenéz Andrea bírónő, ezzel megszűnt a fél éve tartó törvénysértő állapot, tudta meg a Magyar Idők törvényszéki forrásból. Az írásos ítéletet a Fővárosi Törvényszék már postára adta, várhatóan jövő hét elején kézbesítik a vádlottaknak és védőiknek, valamint a vádhatóságnak.

A Büntetőeljárásról szóló törvény (Be.) 30 napot ad a szóban kihirdetett ítélet írásba foglalására, ezt Kenéz bírónő esetében az ügy bonyolultságára való tekintettel három héttel meghosszabbították, ám további fél évre volt még szüksége munkája elvégzéséhez. Erre a késlekedésre azonban már nem volt mentsége, ezért Kenéz Andrea ellen fegyelmi eljárást indított Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke. Emiatt Kenéz Andrea végül lemondott a bírói megbízatásáról, amit elfogadtak. Az elnök a három hónapos felmondási időtől azonban nem tekintett el, így Kenéz Andrea a hivatali munkarendje szerint köteles volt munkát végezni, így végül e hét elején befejezte az írásba foglalást.

Ismert, Budaházy Györgyöt tavaly augusztusban 13 év fegyházra ítélték elsőfokon egyebek mellett politikusok ellen elkövetett terrorcselekmények miatt, társai összesen több mint 100 év fegyházat kaptak. Az ítélet nem jogerős, Budaházyt nemrégiben helyezték az előzetes letartóztatásból házi őrizetbe.

Kiemelt

Újabb útvonalakon, még többen jöhetnek a migránsok

A legfrissebb jelentések szerint tavaly több mint kétszer annyi ember kapott menedéket az Európai Unióban, mint egy évvel korábban.

Poszt-trauma

Perre fel!

Január elseje után bárki perre mehet a rosszul elhelyezett KRESZ-táblák ügyében.

Egy Komáromy egy csecsen

Új hős született.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 2.

Így és ezért válhat a „független sajtóorgánum”, a hírgyár távolról irányított hírmanipulációs és politikai agitációs központtá.

Így kell Soros György lelkét simogatni

Ahogy a 444-nél a független, szabad újságírást értelmezik

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!