2017. június 24., szombat, Iván napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/portik-ugyvedje-vedi-terez-koruti-robbantot-1604329/

Portik ügyvédje védi a Teréz körúti robbantót

Az elmemegfigyelőből vitték bíróságra P. Lászlót
Három hónappal meghosszabbították tegnap P. László előzetes letartóztatását, ám áprilisban még biztosan folytatják a megfigyelését. A Teréz körúti robbantónak mától ismét új védője van, elfogása óta immár a harmadik.

Két büntetés-végrehajtási (bv) kommandós, egy bv-őr és egy orvos vitte csütörtökön a Buda Környéki Kerületi Bíróság nyomozási bírája elé a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfit. P. Lászlót még március 31-én szállították át a bv indítványára az Ideg- és Elmemegfigyelő Intézetbe (IEMI), miután tombolni kezdett a cellájában, és megrongálta az őt figyelő biztonsági kamerát, valamint betörte az ablakot.

Tegnap is az IMEI-ből vitték a nyomozási bíró elé, mivel immár hat hónapja van előzetes letartóztatásban, és meg kellett jelennie a kényszerintézkedés meghosszabbításáról döntő tárgyaláson.

Forrás: Havran Zoltán

Már fél éve előzetesben van a férfi, további három hónapig biztosan nem engedik haza

P. László az elmúlt hetekben jól láthatóan leadott néhány kilót, tartása sem olyan, mint az elfogásakor volt tavaly októberben, Keszthelyen. Megtörtnek, magába fordultnak látszott a bíróság folyosóján, amikor összebilincselt kézzel a vezetőszíjába kapaszkodott, és lábbilincsben végigtotyogott a tárgyalóterem felé.

Mint azt kirendelt védőjétől, Surdy Miklóstól megtudtuk, a félórás tárgyalási procedúra alatt P. László nem kívánt vallomást tenni, csak annyit mondott, hogy fenntartja a korábbi – beismerő – vallomásában mondottakat, azt nem kívánja kiegészíteni.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) nyomozást irányító ügyésze az előzetes letartóztatás meghosszabbítását indítványozta július 21-ig, mivel tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, illetve a bűnismétléstől. Surdy Miklós azt indítványozta, hogy a bíró lakhelyelhagyási tilalomra vagy házi őrizetre módosítsa a kényszerintézkedést, mivel a gyanúsítottnak időközben rendeződött a kapcsolata az édesapjával.

A nyomozási bíró végül elutasította a védelem, egyben elfogadta a nyomozó hatóság indítványát, és meghosszabbította három hónappal P. László előzetes letartóztatását.

A gyanúsított ugyanúgy távozott a bíróságról, ahogy érkezett, orvos kíséretében, kommandósok között, kéz- és lábbilincsben, meggörnyedve, rezzenéstelen arccal a földet nézve. Egy pillanatra sandított csak a folyosón a sajtó munkatársai felé, szemében közöny tükröződött.

Ezután védője közölte: P. Lászlót az IEMI-be vitték vissza, bár már nagyon szeretne visszakerülni a régi börtöncellájába. A gyanúsított már túl van az elmevizsgálat tesztjein, pszichológusok is elbeszélgettek vele, ám ebben a hónapban még várhatóan tovább tart a megfigyelése. A kirendelt védő végül közölte: védence édesapja megbízott egy ügyvédi irodát a védelem ellátásával, így az ő szerepe ezzel a tárgyalással be is fejeződött.

P. Lászlót eddig két ügyvéd védte, elfogásától március elejéig Brunner Tamás megbízottként, azóta Surdy Miklós kirendeltként, és mától ismét megbízott ügyvédje van a robbantónak. A Privát Kopó értesülése szerint Szikinger Istvánt – Portik Tamás védőjét – bízta meg az apa a védelem ellátásával.

Hirdetés

Kiemelt

Elhordott Akropolisz

Óriási presztízzsel és gazdasági haszonnal jár felkerülni az ENSZ Nevelésügyi, Kulturális és Tudományos Szervezete, az UNESCO világörökségi helyszíneinek listájára.

Poszt-trauma

Videó a jövőből

Elszólta magát a rektorhelyettes, ingyen reklám miatt bohóckodik a CEU.

Nobel-díjas összeesküvés-elmélet

Nyilvánosságra hozzuk a titkos akciók működő receptjét!

Politikai zombi támadt Orbánra

Soros őt is bevetette.

Így (nem) pártolják az EU-s állampolgárok a muszlim bevándorlók betelepítését

Mi csak a harmadik helyen vagyunk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!