2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/polgarmesterek-mondtak-nemet-betelepitesre-2675800/

Polgármesterek mondtak nemet a betelepítésre

Több száz önkormányzat sorakozott fel a kormány politikája mellett
Felhívással fordultak tegnap a kormányhoz a hazai önkormányzatok annak érdekében, hogy a kabinet akadályozza meg a Soros-terv végrehajtását, és tartóztassa fel a spekuláns bevándorlás­szervező civiljeit. Több száz településvezető támogatta a kezdeményezést a témában tartott konferencián, ahol elhangzott az is: Budapest ma Európa egyik legbiztonságosabb városa, ami Orbán Viktor miniszterelnök fellépésének köszönhető.

„Felkérjük a kormányt, hogy ha kell, törvényekkel, jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlásszervező Soros-szervezetek ellen, mert a tömeges betelepítés komoly fenyegetést jelent a magyar településekre” – áll abban a felhívásban, amelyet tegnap a jelen levő polgármesterek elfogadtak a Polgármesteri összefogás a bevándorlásszervező irodákkal szemben elnevezésű konferencián.

A fővárosi Bálnában tartott eseményen arra kérték a többi falut és várost, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere köszöntőjében kiemelte: 2018 sorsdöntő év lesz Európa, Magyarország és a magyar települések szempontjából is, mert Brüsszelben tető alá akarják hozni a Soros-tervet, nyárig el akarják fogadni a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótát, és fel akarják gyorsítani a családegyesítéseket is, amit meg kell akadályozni.

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere azt mondta, Budapest ma Európa egyik legbiztonságosabb városa, ami Orbán Viktor miniszterelnök határozott fellépésének, jó politikai felismerésének köszönhető. A polgármester felmutatott egy kétoldalas írást, amely szavai szerint maga a Soros-terv, és az üzletember honlapjáról származik.

Fotó: Mirkó István

Kocsis Máté felmutatott egy kétoldalas írást, amely szavai szerint maga a Soros-terv

Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere kiemelte: nemcsak polgármesterként, hanem három gyermek édesapjaként is jött a rendezvényre. Megemlítette, hogy a lánya ösztöndíjasként egy hónapot volt Párizsban, de a bevándorlók miatt nem találta biztonságosnak a várost, ezért átment Rouenbe, ahol éppen abba a templomba járt vasárnaponként, ahol a plébánosnak később migránsok vágták el a torkát.

Nógrádi Zoltán, a magyar–szerb határon fekvő Mórahalom polgármestere felelevenítette azt a poklot, amit a migránsáradat miatt 2014-ben, 2015-ben átéltek, és kijelentette: reméli, nem lesznek még egyszer kitéve hasonló hatásoknak. Papp László, Debrecen polgármestere is azt emelte ki, hogy a város lakói 2012 és 2015 között megtapasztalták a helyben működő, akkor már nyílt befogadóállomás miatt, hogy milyen a migránsokkal együtt élni.

Tarlós István főpolgármester nem tudott részt venni a konferencián, de levélben támogatásáról biztosította a szervezőket, és közölte: egyetért a találkozó célkitűzéseivel.

A Bálna mellett, a rendezvény kezdete előtt Vajda Zoltán, az Együtt képviselője próbált meg szórólapokat osztogatni az érkező polgármestereknek. Azt hangoztatta, hogy nem létezik a Soros-terv, ellenben az Orbán-tervvel. Az egyébként a Soros támogatta CEU-n végzett képviselő szerint el kell távolítani a hivatalukból azokat, akik ezt elhiszik, mert szellemileg alkalmatlanok arra, hogy ott dolgozzanak.

Megjött az értesítés a kvótaperről

Hivatalosan is megérkezett tegnap az Európai Bizottság keresetlevele az Igazságügyi Minisztériumba arról, hogy a testület megindítja az eljárást az Európai Bíróság előtt Magyarország ellen az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt – közölte a tárca. Magyarország és Szlovákia 2015 decemberében megsemmisítési keresetet indított az Európai Tanács által abban az évben elfogadott, a menedékkérők áthelyezéséről szóló határozat ellen. Ez ügyben az Európai Bíróság tavaly szeptember 6-án elutasította Magyarország keresetét.

 

Kiemelt

Álommérkőzés a legendával

Fucsovics Márton idei három melbourne-i győzelmét követően hétfő hajnalban gyerekkori példaképével, Roger Federerrel játszik az Australian Open negyedik fordulójában.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!