2017. május 25., csütörtök, Orbán napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/pinter-sandor-tovabbi-tamadasokra-szamit-1500439/

További támadássorozatra számít a belügyminiszter

Az alaptalanul vádaskodó személyekre büntetőeljárás vár
A javuló közbiztonság miatt szűkül a bűnözők mozgástere, ami sérti egyes hazai körök érdekeit, a migrációval szembeni következetes és határozott fellépés pedig határainkon kívül vált ki nemtetszést. A belügyminiszter a személye elleni további támadásokra számít.

Miután a közbiztonság további javulása és a kormány migráció elleni határozott fellépése miatt egyes bel- és külföldi körök érdekeit jelentős sérelem éri, további személye elleni támadásokra számít Pintér Sándor belügyminiszter. A Magyar Idők a legutóbbi karaktergyilkossági kísérlet kapcsán kérdezte a tárcavezetőt.

Pintér Sándor – sajtófőnöke útján – megkeresésünkre közölte: nem ez az első eset, hogy személyében, beosztásában támadás éri, de a konkrét ügyről nem nyilatkozik. A miniszter leszögezte: az ország egyre javuló közbiztonsága következtében mindinkább szűkül a bűnözők mozgástere, amely egyes hazai körök törekvéseit sérti, a kormányzat migrációval szembeni következetes fellépésének határozottsága pedig határainkon kívül vált ki nemtetszést. A javuló tendenciák várhatóan folytatódnak, a kormány pedig nem enged elveiből, így várhatóan a személye elleni támadások is ismétlődnek, ehhez szakmai és politikai pályafutása során már hozzászokott. Ahogy hozzá kell szokniuk mindazoknak, akik ezeket a nemtelen, minden alapot nélkülöző karaktergyilkosság jellegű támadásokat intézik ellene, hogy büntetőeljárás indul ellenük.

Az Egymásért alapítvány milliárdos sikkasztási botrányának központi figurája, a kiváló állambiztonsági, majd nemzetbiztonsági, illetve szocialista kapcsolatokkal rendelkező Jakubinyi Róbert a belügyminiszterrel kapcsolatos ­kre­ált dokumentumokat akart az éjszakai élet ugyancsak hírhedt szereplőjével, Tanyi Györggyel a nemzetközi sajtónak eljuttatni. A gyanúsítás szerint Jakubinyi megfenyegette, majd húszmillió forinttal le akarta fizetni Tanyi ügyvédjét, hogy az rábírja védencét a házi őrizetből való szökésre, és hogy külföldön sajtótájékoztatón járassa le Pintér Sándort. (Tanyi mit sem tudott minderről.)

Forrás: Havran Zoltán

A miniszter állítja, már hozzászokott a lejáratási kísérletekhez

Jakubinyit a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte, és határozatából kiderül, hogy az ügynek – korábbi értesülésünknek megfelelően – külföldi szálai lehetnek. „… A megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekmény elkövetési módja, jellege, az abban szereplő személyek egy jelentősebb érdekeltségi körre utalnak. A nyomozás alig egy hónapja van folyamatban, és igen széleskörű nyomozati cselekményeket igényel. Nem lehet kizárni a cselekménynek országhatárokon átívelő jellegét, a konspirált elkövetési módot, figyelembe véve Jakubinyi Róbert László gyanúsított kapcsolatrendszerét is. Emellett a gyanúsított megbízói és társai személyének azonosítására irányuló nyomozást is végezni kell…” – áll a bíróság végzésében.

Pintér Sándor ellen az ezredfordulótól ciklikusan próbálkoznak bűnözői körök a lejáratással, sikertelenül. Az olajszőkítés egyik résztvevője, Nógrádi Zsolt az olajügyeket vizsgáló parlamenti bizottság, majd sajtónyilvánosság előtt is azt állította, hogy látta, amikor Pintér Sándor belügyminisztert megvesztegették. Nógrádi Zsolt szerint a lefizetett rendőrök a pénzért cserébe vigyáztak az olajszőkítők telepeire, vádjait azonban nem tudta bizonyítani bíróság előtt, pedig még öccse, Ádám is mellette tanúskodott.

A fiatalabb Nógrádit közben az apjuk megölésével vádolták meg, és el is ítélték. 2001-ben Tasnádi Péter bűnszervezet létrehozásával, irányításával és más súlyos bűncselekményekkel vádolva egy dossziét adott át a bíróságnak, amely állítása szerint olyan közjegyző által hitelesített nyilatkozatokat tartalmazott, amelyek bizonyítják, hogy Pintér Sándor belügyminiszter meg akarta őt öletni. „Egy volt KGB-ügynök állt kapcsolatban olyan bérgyilkosokkal, akiket az én megölésemmel bíztak meg, továbbá a világ legveszedelmesebb bérgyilkosa egy külföldi börtönben terhelő vallomást tett Pintér Sándorra. Nem ismerem, magától jelentkezett” – állította a tárgyaláson Tasnádi Péter. Ez a vád sem igazolódott be.

Az olajügyek egyik résztvevője, a Prisztás József megölésének megbízásáért jogerősen 15 évre ítélt Portik Tamás azt állította a bíróságon, hogy a magyar alvilágot Pintér Sándor vezeti, sőt, hogy a belügyminiszter ölette meg Boros Tamást az Aranykéz utcában. Ez a vád sem igazolódott be.

A nemzetközileg ismert bűnöző, Dietmar E. Clodo nem kevesebbet állított Jürgen Roth német író tavaly megjelent könyvében, hogy a 90-es években Szemjon Mogiljevics (Szeva bácsi) megbízásából többször 10-10 ezer márkát adott át Pintér Sándornak, valamint egymilliót Orbán Viktornak, és erről videofelvételt is készített. Ezek a felvételek azonban a mai napig nem kerültek elő.

Clodo még csak nem is beszélt róluk akkor, amikor a Pintér Sándor irányította rendőrség kétszer is elfogta, és a magyar bíróság jogerősen elítélte pénzhamisításért, illetve az emlékezetes bombagyártásért. Clodo vádjait visszautasított a kormányzat, illetve az arról kérdést feltevő ellenzéki képviselőknek Pintér Sándort azt válaszolta, hogy maga a kérdés is sértő számára.

A szereplők

Nógrádi Zsolt, saját bevallása szerint olajszőkítő – elítélték hamis tanúzásért. Nógrádi Ádám 20 évet kapott apja megöléséért. Tasnádi Pétert többször elítélték erőszakos bűncselekmények miatt, maffia-bűncselekményt nem tudtak rábizonyítani. Portik Tamás 15 év fegyházat kapott Prisztás megöletéséért, másodfokon életfogytiglant kértek rá az Aranykéz utcai merénylet megbízójaként. Dietmar E. Clodót pénzhamisításban való közreműködésért és bombagyár működtetéséért ítélték el, utóbbiért tíz évet kapott. Tanyi György, aki Vizoviczki Lászlónak is dolgozott, jelenleg a Lakatos Csaba elleni gyilkossági kísérlet miatt áll bíróság előtt.

 

Hirdetés

Kiemelt

Magyar gyökerekkel Argentínában

Hamarosan tiszteletbeli konzulátus nyílik Észak-Argentínában, a Chaco provinciában található Villa Ángela településen, ahol még a polgármester is magyar.

Poszt-trauma

Az agresszió bármikor megismétlődhet!

Olga néni karjaiban kötnek ki, pedig egy gyermekpszichológus többet érne.

Újabb dermesztő Soros-akta került nyilvánosságra

800 millió dollárral fogad a spekuláns.

Liberálisék már kezdik: nem is volt terrorizmus Manchesterben

Majd ők megmondják.

A fal adta a másikat Fekete-Győrnek

Saját párttársa ismerte be az igazságot.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!