2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/pert-vesztett-hir-tv-2336809/

Pert vesztett a Hír TV

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hír TV jogerősen pert vesztett korábbi műsorvezetőjével, Földi-Kovács Andreával szemben. A másodfokon eljáró bíróság ugyanis kimondta, a dolgozó azonnali hatállyal felmondhat, amennyiben az őt foglalkoztató médium tulajdonosa olyan magatartást tanúsít, amely a munkavállaló hitelességét sérti.

Emlékezetes, Földi-Kovács Andrea azt követően távozott a Hír Televíziótól, hogy Simicska Lajos számos sajtóorgánumnak minősíthetetlen hangnemű, obszcén szavakkal tarkított nyilatkozatot adott. Az oligarcha egyebek mellett g…i-nek nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, és azzal fenyegetőzött, hogy az érdekeltségébe tartozó médiumokból kirúg minden orbánistát.

Fotó: hirado.hu

Földi-Kovács Andrea üdvözli a bírósági ítéletet

A közel két éve húzódó jogvita lényege az volt, hogy Simicska Lajosék szerint Földi-Kovács Andrea jogszerűtlenül járt el, amikor a szerződése rá vonatkozó konkurenciatilalma ellenére azonnali hatállyal, rendkívüli felmondással távozott a csatornától, majd a köztelevízióhoz igazolt.

Az első fokon eljáró bíróság még osztotta a nagyvállalkozó jogértelmezését, így a népszerű műsorvezetőt 6,6 millió forint és járulékai megfizetésére kötelezte.

A csütörtöki jogerős ítélet azonban kimondta, hogy Simicska Lajos a Hír TV-hez köthető személy, így 2015 februári kijelentéseit követően a munkavállaló jogszerűen élt az azonnali hatályú felmondás jogával. A perbeli versenytilalmi megállapodással kapcsolatban pedig azt állapította meg, hogy a Hír TV Zrt. 2015. március 19. napján kelt írásbeli nyilatkozatában arról tájékoztatta a munkavállalót: konkurenciatilalmi megállapodása a munkáltatóval nem áll fenn, így attól a munkáltató elállt.

A Magyar Idők megkeresésére Földi-Kovács Andrea kijelentette, üdvözli az ítéletet, amely szerinte precedens értékű. Ezt követően – tette hozzá – Simicska Lajosnak papírja van arról, hogy vállalhatatlanul viselkedett.

– Az ítélet azért is fontos, mert a bíróság lényegében kimondta, hogy saját hitelességünk megvédéséért igenis léphetünk, tehetünk – hangsúlyozta a műsorvezető, aki jelenleg az Echo TV munkatársa.

A perben egyébként a Hír TV-t Nagy Ajtony Csaba ügyvéd képviselte, aki Simicska Lajos unokaöccse és nem mellesleg az Index.hu-t kiadó zrt. egyik igazgatója.

Nagy Ajtony neve legutóbb akkor bukkant fel, amikor kiderült, hogy ő volt az a „magánszemély”, aki megrendelte a Jobbik politikai üzeneteit tartalmazó, ám névvel nem vállalt plakátokat, amelyeket a kormányhivatal munkatársai eltávolítottak.

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!