2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/pert-vesztett-hir-tv-2336809/

Pert vesztett a Hír TV

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hír TV jogerősen pert vesztett korábbi műsorvezetőjével, Földi-Kovács Andreával szemben. A másodfokon eljáró bíróság ugyanis kimondta, a dolgozó azonnali hatállyal felmondhat, amennyiben az őt foglalkoztató médium tulajdonosa olyan magatartást tanúsít, amely a munkavállaló hitelességét sérti.

Emlékezetes, Földi-Kovács Andrea azt követően távozott a Hír Televíziótól, hogy Simicska Lajos számos sajtóorgánumnak minősíthetetlen hangnemű, obszcén szavakkal tarkított nyilatkozatot adott. Az oligarcha egyebek mellett g…i-nek nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, és azzal fenyegetőzött, hogy az érdekeltségébe tartozó médiumokból kirúg minden orbánistát.

Fotó: hirado.hu

Földi-Kovács Andrea üdvözli a bírósági ítéletet

A közel két éve húzódó jogvita lényege az volt, hogy Simicska Lajosék szerint Földi-Kovács Andrea jogszerűtlenül járt el, amikor a szerződése rá vonatkozó konkurenciatilalma ellenére azonnali hatállyal, rendkívüli felmondással távozott a csatornától, majd a köztelevízióhoz igazolt.

Az első fokon eljáró bíróság még osztotta a nagyvállalkozó jogértelmezését, így a népszerű műsorvezetőt 6,6 millió forint és járulékai megfizetésére kötelezte.

A csütörtöki jogerős ítélet azonban kimondta, hogy Simicska Lajos a Hír TV-hez köthető személy, így 2015 februári kijelentéseit követően a munkavállaló jogszerűen élt az azonnali hatályú felmondás jogával. A perbeli versenytilalmi megállapodással kapcsolatban pedig azt állapította meg, hogy a Hír TV Zrt. 2015. március 19. napján kelt írásbeli nyilatkozatában arról tájékoztatta a munkavállalót: konkurenciatilalmi megállapodása a munkáltatóval nem áll fenn, így attól a munkáltató elállt.

A Magyar Idők megkeresésére Földi-Kovács Andrea kijelentette, üdvözli az ítéletet, amely szerinte precedens értékű. Ezt követően – tette hozzá – Simicska Lajosnak papírja van arról, hogy vállalhatatlanul viselkedett.

– Az ítélet azért is fontos, mert a bíróság lényegében kimondta, hogy saját hitelességünk megvédéséért igenis léphetünk, tehetünk – hangsúlyozta a műsorvezető, aki jelenleg az Echo TV munkatársa.

A perben egyébként a Hír TV-t Nagy Ajtony Csaba ügyvéd képviselte, aki Simicska Lajos unokaöccse és nem mellesleg az Index.hu-t kiadó zrt. egyik igazgatója.

Nagy Ajtony neve legutóbb akkor bukkant fel, amikor kiderült, hogy ő volt az a „magánszemély”, aki megrendelte a Jobbik politikai üzeneteit tartalmazó, ám névvel nem vállalt plakátokat, amelyeket a kormányhivatal munkatársai eltávolítottak.

Hirdetés

Kiemelt

Giovanni Trapattoni szívesen lenne magyar szövetségi kapitány

A 78 éves olasz mesteredző menedzserén keresztül jelezte, hogy szívesen tárgyalna a Magyar Labdarúgó Szövetséggel – mondta Bánki Erik elnökségi tag.

Poszt-trauma

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Szanyi Tibor becsülete

Csak a miheztartás végett.

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!