2016. augusztus 27., szombat, Gáspár napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/parbeszedet-var-miniszter-339328/

Párbeszédet vár a miniszter

A Pedagógusok Szakszervezete részt vesz a kerekasztalon
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken egyeztetett a Pedagógusok Szakszervezetével, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezettel és az Oktatási Vezetők Szakszervezetével. A tárcavezető felkérte a Pedagógusok Szakszervezetét a köznevelési kerekasztalon való részvételre, amelyet az érdekképviselet elfogadott – értesült a Magyar Idők.

A miniszter korábban közleményben fejezte ki örömét, hogy a miskolci és a zuglói gimnázium újabb nyílt levelében az aláírók pozitívan fogadják a minisztérium által kezdeményezett köznevelési kerekasztalt. Mint írta, a kerekasztal elindításával az a cél, hogy őszinte és nyitott fórumot teremtsenek a köznevelés kérdéseinek megtárgyalására. Kitért arra is, hogy a polgári kormányzást megelőző – de hatásaiban sajnos máig érezhető – rossz iskolarendszer miatt a diákok teljesítménye romlott, a területi és anyagi egyenlőtlenségek miatt nőtt a leszakadás, több száz kistelepülés iskola nélkül, több ezer pedagógus állás nélkül maradt. Ezért a gyerekek érdekében át kellett alakítani a köznevelési rendszert. A pedagógusoknak a kiszámítható életpályát és a rendszerváltás óta legnagyobb béremelést biztosítják. Több mint félezer iskolát újítottak fel, és – mint már megírtuk – további 210 milliárd forint értékben újabb iskolafejlesztések is lesznek – áll a közleményben.

A tárcavezető kiemelte, hogy van min javítani a köznevelésben, ezért a pedagógusok felvetéseinek hatására döntöttek az adminisztrációs, a tanfelügyeleti, az értékelési és a minősítési terhek csökkentéséről, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működésének javításáról. Hozzátette: minden más javaslatot is megvizsgálnak, amely a gyermekek érdekét és az oktatás színvonalának javítását szolgálja.
Ma délelőtt tantestületi fogadóórát tart a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Humán Platformmal és a Hívatlanul Hálózattal közösen. Mendrey László, a szakszervezet elnöke lapunknak elmondta, hogy 70-80 fő jelezte részvételét.

Lemondatnák a minisztert

Lemondásra szólította fel Balog Zoltánt az MSZP, mivel a Fidesz oktatási reformja megbukott, az egészségügy pedig összeomlott. Tóbiás József, a párt elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján kijelentette: meg kell szüntetni a Kliket, és vissza kell adni az iskolákat az önkormányzatoknak.

 

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

Gyűlölködő lovagok klubja

Mégiscsak megdöbbentő a kényes díjvisszaadók listája: jó páran közülük ha csöndben maradnak, bölcsek maradtak volna.

Poszt-trauma

Migránsok a Vereckei hágónál

Kétfarkú kutyák: öngól kapásból.

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Bayer feltámasztotta az SZDSZ-t

De nyugi, csak egy pillanatra!

Mire tanít bennünket a 444.hu?

Erkölcs, etika, emberség.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!