2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/palkovics-az-igazgatok-feladata-hogy-meg-jobba-tegyek-az-altaluk-vezetett-intezmenyeket-2113045/

Palkovics: az igazgatók feladata, hogy még jobbá tegyék az általuk vezetett intézményeket

MTI
Az oktatási rendszer lassan változik, de mára vitathatatlanná vált, hogy az az út, amelyet néhány éve kijelöltek, helyes irány volt – mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen igazgatói kinevezéseket adott át Palkovics László és Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke.

Az államtitkár köszöntőjében kiemelte: az igazgatók feladata, hogy még jobbá tegyék az általuk vezetett intézményeket, hogy élmény legyen ott tanítani és tanulni.

A cél, hogy az oktatási rendszer és a diákok a világ élvonalába kerülhessenek

– jelentette ki.

Palkovics László úgy vélte, az oktatásban végbement változtatások eredményeként hatékonyabb rendszer és egyértelműbb viszonyok alakultak ki,

„mindenki tisztán lát”, pontosan tudja, mi a feladata, milyen elvárásoknak kell megfelelnie.

Mint mondta, az igazgatók kezében van a fejlesztés lehetősége, hogy iskolájukat jobbá, versenyképesebbé tegyék. „Az irány jó, az eszközök és a források rendelkezésre állnak”, de a helyi igényekre nekik kell megtalálni a válaszokat – magyarázta az igazgatóknak. Hozzátette: fontos feladatuk a pedagógusok motiválása, munkájuk megfelelő honorálása is.

Solti Péter hangsúlyozta: a működés fenntartása, stabilitása kialakult,

minden adott a kiszámítható, értékteremtő munkához a most induló tanévben.

Úgy látja, az igazgatóknak munkájuk során nehézségekre ugyanúgy kell számítaniuk, mint sikerekre. Mindig törekedniük kell arra, hogy a kihívásokat keressék, továbbá azokat a pontokat, amelyeken javítani kell – mondta. Hozzáfűzte: a vezető alapjaiban határozza meg az iskolában folyó pedagógiai munka minőségét.

Hirdetés

Kiemelt

A mesterséges intelligencia kockázatai

A Stanford Egyetem tudósaitól megjelent tanulmányban az áll, hogy a mesterséges intelligencia egy fotó alapján felismeri az emberek nemi orientációját, sőt a politikai nézeteit is.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!