2017. november 21., kedd, Olivér napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/palkovics-az-igazgatok-feladata-hogy-meg-jobba-tegyek-az-altaluk-vezetett-intezmenyeket-2113045/

Palkovics: az igazgatók feladata, hogy még jobbá tegyék az általuk vezetett intézményeket

MTI
Az oktatási rendszer lassan változik, de mára vitathatatlanná vált, hogy az az út, amelyet néhány éve kijelöltek, helyes irány volt – mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen igazgatói kinevezéseket adott át Palkovics László és Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke.

Az államtitkár köszöntőjében kiemelte: az igazgatók feladata, hogy még jobbá tegyék az általuk vezetett intézményeket, hogy élmény legyen ott tanítani és tanulni.

A cél, hogy az oktatási rendszer és a diákok a világ élvonalába kerülhessenek

– jelentette ki.

Palkovics László úgy vélte, az oktatásban végbement változtatások eredményeként hatékonyabb rendszer és egyértelműbb viszonyok alakultak ki,

„mindenki tisztán lát”, pontosan tudja, mi a feladata, milyen elvárásoknak kell megfelelnie.

Mint mondta, az igazgatók kezében van a fejlesztés lehetősége, hogy iskolájukat jobbá, versenyképesebbé tegyék. „Az irány jó, az eszközök és a források rendelkezésre állnak”, de a helyi igényekre nekik kell megtalálni a válaszokat – magyarázta az igazgatóknak. Hozzátette: fontos feladatuk a pedagógusok motiválása, munkájuk megfelelő honorálása is.

Solti Péter hangsúlyozta: a működés fenntartása, stabilitása kialakult,

minden adott a kiszámítható, értékteremtő munkához a most induló tanévben.

Úgy látja, az igazgatóknak munkájuk során nehézségekre ugyanúgy kell számítaniuk, mint sikerekre. Mindig törekedniük kell arra, hogy a kihívásokat keressék, továbbá azokat a pontokat, amelyeken javítani kell – mondta. Hozzáfűzte: a vezető alapjaiban határozza meg az iskolában folyó pedagógiai munka minőségét.

Hirdetés

Kiemelt

Leváltják Robert Mugabét

A kormánypárt hivatalosan is értesítette a múlt heti katonai puccs nyomán házi őrizetbe helyezett Mugabét, hogy megfosztották pártelnöki tisztségétől.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!