2018. január 21., vasárnap, Ágnes napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/paksi-atomeromu-szukseg-van-paksi-blokkok-uzemidejenek-hosszabbitasara-2524939/

Paksi Atomerőmű: szükség van a paksi blokkok üzemidejének hosszabbítására

MTI
Az atomenergia fontos szerepet tölt be az energiaellátás biztonságában, ezért is jó döntés a paksi atomerőművi blokkok üzemidejének hosszabbítása – mondta Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója a Magyar Energetika valamint VGF víz, gáz fűtéstechnika épületgépészeti szaklapok kiadója szakmai konferenciáján, Budapesten.

Felidézte, a Paksi Atomerőmű 1-es blokkjánál 2032-ig, a 2-es blokknál 2034-ig, a 3-as blokknál 2036-ig már meghosszabbította a hatóság az üzemidőt, a 4-es blokknál 2017 december végén jár le az üzemidő, amelyet további húsz évre terveznek kitolni, várják a hatósági döntést.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta, a Paksi Atomerőmű folyamatos fejlesztetéssel növelte a blokkok biztonságát, különböző szakmai nemzetközi szervezetek is elismerik a létesítmény biztonságát.

Az atomenergia termelésnek nincs negatív hatása a környezetre, a párizsi klímacsúcson vállaltak teljesítéséhez pedig elengedhetetlen az atomenergia használata – jelentette ki a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója.

Czifrus Szabolcs, egyetemi docens, a Budapesti Műszaki Egyetem nukleáris technika tanszékének igazgatója előadásában kiemelte, hogy a nukleáris energia részesedése a villamosenergia-termelésben növekszik, a világon 449 atomerőművi blokk üzemel, és 60-at építenek.

Kiemelt

Kockázatok

2015 januárjában a légkör sűrűbb rétegeit elérve megsemmisült az első magyar műhold. Mint egy hullócsillag, felizzott, majd elpárolgott.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!