2017. november 22., szerda, Cecília napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/orokos-eltiltas-sujtja-pedofilokat-2455519/

Örökös eltiltás sújtja a pedofilokat

Az Országgyűlés kétharmados többséggel lépett fel a kamupártok ellen
Az Országgyűlés szinte egyhangú döntése értelmében jövőben véglegesen eltiltják a pedofília miatt elítélteket a gyermekekkel kapcsolatos munkaköröktől. A képviselők több mint kétharmada támogatta a kampányfinanszírozás szigorítását is, amellyel a választási „kamupártokat” az állami támogatás visszafizetésére kötelezik.

Szigorította a büntető törvénykönyvet tegnap az Országgyűlés, így ezentúl végleg el kell tiltani a gyermekekkel való foglalkozástól azokat, akik 18 évnél fiatalabbak sérelmére követnek el a nemi élet szabadsága, a nemi erkölcs elleni bűncselekményt. A fideszes képviselők – Répássy Róbert, Németh Szilárd, Selmeczi Gabriella és ­Horváth László – által előterjesztett törvénymódosítás erősíti a kiszolgáltatott gyermekek védelmét is.

Selmeczi Gabriella volt a Btk.-szigorítás egyik szorgalmazója

Fotó: MTI/Soós Lajos

Selmeczi Gabriella volt a Btk.-szigorítás egyik szorgalmazója

A parlament megszigorította a pártok kampányfinanszírozását is. A képviselők döntése értelmében, ha egy állami kampánytámogatásban részesülő párt az országgyűlési választáson egyszázalékos eredményt sem ér el, köteles visszafizetni az államtól kapott kampánypénzt. A fideszes Gulyás Gergely és Répássy Róbert több mint kétharmados támogatással elfogadott előterjesztése alapján a párt vezető tisztségviselői egyetemlegesen állnak helyt az állami támogatás visszafizetéséért.

Gulyás Gergely a parlament dönté­seit követően sajtótájékoztatón üdvözölte, hogy a képviselők nagy többséggel, ellenzéki szavazatokkal fogadták el a fontos törvénymódosításokat. A szigorítás kapcsán a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: a 2013-as kampányfinanszírozási törvény lehetővé teszi, hogy a pártok gazdasági támogatások elfogadása nélkül vehessenek részt a kampányban. – Sajnos ez nem jelenti azt, hogy ne válnának gazdasági lobbik foglyává, a Jobbik esetében ugyanis alappal fogalmazható meg a ­Simicska Lajossal való nyílt összefonódás – tette hozzá. A most elfogadott módosítást ugyanakkor helyesnek nevezte, mert az szerinte megoldja a csak állami támogatások megszerzésére alapított, úgynevezett kamupártok problémáját. Gulyás Gergely szerint mostantól nem éri meg a választásokon részt vennie annak, aki csak az állami kampánytámogatásra számított.

Fókuszban a gyermekek jogai

Gyerekhang címmel rendez eseménysorozatot az UNICEF Magyar Bizottsága november 20-án, amikor a gyerekek bepillanthatnak a felnőttvilág kulisszatitkaiba. A gyermekek jogait rögzítő ENSZ-egyezményt 1989. november 20-án fogadták el, amely többek között az élethez, a családban való nevelkedéshez és az oktatáshoz való jogokat biztosítja számukra. Magyarországon húsz éve lépett érvénybe a gyerekvédelmi törvény, amely azóta is garantálja a kiskorúak véleményszabadsághoz való jogát. (Sz. A.)

 

Hirdetés

Kiemelt

Antal Nimród: A Viszkis nem ítélkezik senki felett

A Viszkis egyetlen oldal mellett sem tűzi ki a zászlót, nem ítélkezik sem Ambrus Attila, sem a rendszerváltás utáni Magyarország viszonyai felett – mondta a rendező.

Poszt-trauma

Nemcsak trollkodik, manipulál is a Momentum

Az új SZDSZ és a kocsmai stílus.

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!