2018. január 16., kedd, Gusztáv napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-tobb-tiszteletet-erdemlunk-2657104/

Orbán Viktor: Több tiszteletet érdemlünk

A kormányfő szerint Brüsszel kettős mércét alkalmaz
Ti akartatok menekülteket, nem mi címmel jelent meg Orbán Viktorral interjú a Bildben. A német lapban a miniszterelnök felhívta a figyelmet a közép-európai államokat sújtó nyugati kettős mércére, a tagállamok szuverenitását fenyegető brüsszeli lopakodó politi­kára és a migráció hordozta veszélyekre.

– A németek akarták befogadni a migránsokat, nem a magyarok, Magyarország azzal teszi a dolgát, hogy védi a schengeni határt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a német Bild című napilapban tegnap megjelent interjúban.

A kormányfő hangsúlyozta: a határvédelem 2015 óta egymilliárd euróba került, és Brüsszel egyetlen fillért sem fizet ezért. Szerinte a probléma megoldása nem az, hogy az illegálisan az EU-ban tartózkodó embereket az unió egész területén szétosztják, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van.

Arra a felvetésre, hogy miközben hazánk pénzt fogad el az EU-tól, megtagadja a menekültek befogadását, Orbán Viktor kijelentette: a kohéziós alap nem ajándék, hanem egy tisztességes kiegyenlítés, mivel a közép-európai országok megnyitották a piacukat.

Arra a felvetésre, hogy az Európai Törvényszék ítélete ellenére megtagadják csaknem 1300 menekült befogadását, a kormányfő azt mondta: több mint húsz tagállam nem hajtotta végre a kvótát, mégis csak Magyarországot bírálják, ami szerinte a kettős mérce esete.

Fotó: Kurucz Árpád

„Magyarország azzal teszi a dolgát, hogy védi a schengeni határt”

Orbán Viktor hangsúlyozta: az unió­ba törekvőket nem muzulmán menekülteknek tekinti, hanem muzulmán inváziós erőnek, gazdasági migránsoknak, miután az érkezők illegálisan törték át a határt.

Szavai szerint a magyar nép nem szeretne migrációt, a kormánynak pedig meg kell őriznie azt a jogot, hogy az állam dönthesse el, ki élhet magyar területen, miután a muzulmánok nagy száma párhuzamos társadalmakhoz vezet, a multikulturalizmus pedig csak illúzió.

Orbán Viktor arra is kitért: napjaink­ban az jelenti a legnagyobb fenyegetést az Európai Unióra, hogy Brüsszel trükkösen próbál nemzeti hatásköröket magához vonni, ugyanakkor még ha kritizálják is a brüsszeli elitet, magatartásuk akkor sem Európa-ellenes.

– Az EU egy csodálatos projekt, amelynek szívesen vagyunk a része, és amelyben maradni fogunk – fogalmazott a miniszterelnök.

A Bild felvetésére, hogy plakátkampányt folytat Soros György ellen, a kormányfő úgy reagált: Soros György – aki a kaszinókapitalizmus révén szerezte vagyonát és állam nélküli államfőnek tekinti magát – szintén kampányt folytat a magyar kormány ellen, és ebben semmi sem korlátozza.

– Ez egy nyílt vita, amely éppen a sajtószabadság bizonyítéka – mondta Orbán Viktor, aki Martin Schulz német szociáldemok­rata pártelnöknek a személyét érintő kritikája kapcsán kifejtette: mindig tisztelte Martin Schulzot, de két különböző dolog harcosként szórakoztatónak lenni, illetve felelősséget vállalni egy ország politikájának alakításában.

– Mi úgy gondoljuk, hogy több tiszteletet érdemlünk. Magyarország az u­tóbbi évtized kevés sikertörténetének egyike. A munkanélküliségi ráta 2010-ben 12 százalék volt, most kevesebb, mint négy, a gazdasági növekedés négy százalék felett van, míg 2009-ben még hatszázalékos volt a visszaesés, a költségvetés hiánya jelenleg jóval három százalék alatt van.

– Ha tisztességesen ítélnek meg bennünket, akkor egész jók vagyunk – jelentette ki a kormányfő.

Kiemelt

De kinek kell egy bohóc?

Magyarország első újcirkusztársulata mozgásszínházi eszközökkel és az előadók személyiségét karakterré formálva túllép a hagyományos cirkuszszámokon.

Poszt-trauma

Megfeszítették a vásárhelyi plébánost

Farkasbőrbe bújt bárány férkőzött a hívek közé.

A hülyeségnek úgy tűnik, nincs határa

Magyarországnak szerencsére kerítéssel védett.

Aczél Endre ezúttal Balczó Andrásba rúgott bele

Szabadnépes stílus.

Jöhet a 45 millió ukrán!

A „demokratikus” baloldalt a tények továbbra sem zavarják.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!