2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-magyarorszaggal-ne-kiserletezzenek-1834270/

Orbán Viktor: Magyarországgal ne kísérletezzenek

hirado.hu
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a migráció Magyarországra vonatkozó hatásairól és a nemzeti konzultáció sikerességéről beszélt.
  • Nem akarjuk, hogy az európai kulturális hagyományokat félretéve összevegyítsék egy másik világnézettel
  • A magyar nép minden lehetséges formában kinyilvánítja, hogy nem akar ilyen kísérletnek a részese lenni
  • A nemzeti konzultáció minden idők legsikeresebbje lett, megerősítette a kormány és Magyarország álláspontját
  • Az andorrai vereség a magyar foci Mohácsa

Orbán Viktor kihangsúlyozta: magyar Magyarországot akarunk és európai Európát. Nem akarunk részt venni olyan kísérletekben, amelyek átalakítják akár Magyarországot, akár a szélesebb otthonunkat, Európát. Azt várjuk el a vezetőinktől, hogy a közösséget érintő döntéseket mindig a magyarok érdekéből vezessék le. Az egyes tagállamoknak meg van a joguk egy olyan kísérlethez, hogy az európai kulturális hagyományokat félretéve összevegyítsék egy másik kultúrával, vallással, egy másik világnézettel és tömegesen engednek be idegen népelemeket – tette hozzá a miniszterelnök.

A ma ismert Európa változóban van

Úgy folytatta: az az Európa, amit mi ismerünk és szeretünk, amit tisztelünk és ahová vágytunk a kommunizmus idején, és ahova most is boldogan utazunk, meg fog változni, ha a dolgok így folytatódnak. Ha a németek, a franciák, az olaszok effajta kísérletnek akarják kitenni magukat, mi ezt a jogot nem tagadhatjuk el tőlük. De azt kérjük, ne kényszerítsék ránk, hogy egy ilyen kísérletben mi is részt vegyünk. A miniszterelnök kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, nemzeti konzultáció nélkül is elég elszánt tudna maradni. De nem ugyanaz az álláspont, amit a kormány néhány tagja hosszas viták után alakít ki, illetve, amit több millió ember. Más a súlya, a kötőereje, a betartásához fűződő elvárás és a külvilág is másként tekint rá – mutatott rá.

„Az Eurábiával, vagy az iszlám és a keresztény kultúra maradványainak az összevegyítésével próbálkozó országoknak be kell látniuk, hogy nem a miniszterelnök, nem a magyar kormány, hanem a magyar nép nyilvánítja ki minden lehetséges formában, hogy nem akar ilyen kísérletnek a részese lenni.”

Arra a kérdésre, hogy mi a forgatókönyv akkor, ha a kötelezettségszegési eljárás végén a bíróság elmarasztalja hazánkat, azt felelte: senki sem kötelezhet bennünket arra, hogy feladjuk az álláspontunkat.

Egy kormányt még csak-csak meg lehet szorongatni, de egy néppet nem lehet. Ráadásul nem egyedül vagyunk ezzel az állásponttal, vannak még így Közép-Európában, akik feltesszük a kezünket, és azt mondjuk, hogy „köszönjük, mi ebből nem kérünk!” Ki kell tartanunk az álláspontunk mellett, aztán hogy mi lesz a bírói ítélet után, azt majd meglátjuk – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

Forrás: MTI

A miniszterelnök úgy fogalmazott, nemzeti konzultáció nélkül is elég elszánt tudna maradni.

Magyarország álláspontja világos

Úgy folytatta: egy dolgot biztosan tudunk, hogy a magyar nép világossá tette, hogy nem akarja összekeverni magát másokkal, nem akar beengedni tőlünk különböző kultúrájú, civilizációjú embereket. Nem akarja feladni az eddig elért eredményeket, gazdaságiakat és társadalmiakat. Ki akar tartani amellett, hogy biztonságban akar élni, nem akar illegális bevándorlókat, nem akar kockáztatni. Elég sokan vannak azok, akik a nemzeti konzultáció során ezt megerősítették. Most egy egész nép keresi az útját-módját annak, hogyan tud kitartani álláspontja mellett. Nekem, mint miniszterelnöknek az a dolgom, hogy olyan diplomáciai vonalat vezessek, hogy a végén a dolgok úgy maradjanak, ahogy azt a magyarok akarják – olvasható a hirado.hu által közölt cikkben.

Amerikában sokkal szigorúbb szabályozás van

A külföldről támogatott szervezetekről szóló törvénnyel kapcsolatos véleményekről a miniszterelnök azt mondta: míg a Velencei Bizottság állásfoglalása a jogi okfejtés mellett

„politikai epeömlést” tartalmazott, addig az amerikaiak véleménye „izgalmas”, beavatkozásuk ebbe a vitába „érdekes vállalkozás”. Az Egyesült Államokban ugyanis – fejtette ki – a magyarnál sokkal szigorúbb szabály van,

ott a külföldről finanszírozott szervezetekre vonatkozó előírások brutálisak, „mi az amerikaiakhoz képest finomak és udvariasak vagyunk”.

Szerinte felfoghatatlan, hogy

„ha valaki nem szégyell pénzt elfogadni, miért szégyelli azt bevallani”.

 

Arra a felvetésre, hogy több érintett szervezet is polgári engedetlenséget hirdetett a jogszabállyal kapcsolatban, a kormányfő úgy reagált:

ha a magyar nép választott képviselői törvényt alkotnak, akkor azt mindenkinek be kell tartania. Megjegyezte, a magyar jogrendszerben polgári engedetlenség nincs.

 

A gazdasági helyzetről szólva Orbán Viktor arról beszélt, hogy az Országgyűlés csütörtökön elfogadta jövő évi költségvetést, és az idei év után

2018-ban is emelkedni fog a minimálbér, ahogyan minden más bér is.

„Nincs olyan társadalmi csoport Magyarországon, amely a következő évben ne tehetne legalább egy lépést előre. (…) Jobb helyzetben leszünk jövőre, mint idén vagyunk” – hangoztatta, kiemelve a foglalkoztatás és az adófizetők számának bővülését, a gyermekvállalás támogatását. Utóbbival kapcsolatban megerősítette:

a kormány nem migránsokkal, hanem magyar gyermekek megszületésével akarja orvosolni a népességfogyást, amiről persze a nők döntenek, a kabinet dolga a családbarát ország feltételeinek megteremtése.

 

Összegzése szerint az ország fejlődése józan ésszel aligha vitatható, „még az ellenzékiek is kínban vannak, amikor szamárságokat kell beszélniük arról, hogy az ország nem fejlődik, hanem hanyatlik”.

 

„Az MLSZ elnöke nem fulladt bele a Csele-patakba”

Azzal kapcsolatban, hogy az andorrai vereség után is Bernd Storck marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a miniszterelnök azt mondta:

„Mohács után vagyunk, a nemzeti válogatottunk legutóbbi szereplése egy Moháccsal ér fel”.

 

Annyival jobb a helyzet talán – folytatta -, hogy „a főnök vagy a király nem fulladt bele a Csele-patakba, tehát van az MLSZ-nek elnöke. (…) Most a szétszéledt és menekülő hadakat valahogy össze kell neki gyűjteni, hadrendbe kell állítani, és meg kell próbálni megvédeni azt, ami még a becsületünkből megmaradt, aztán ha ezt megtettük, vissza kell szerezni, amit elveszítettünk”.

Szavait azzal zárta, szurkol a labdarúgó-szövetség elnökének.

Kiemelt

Fradista túlsúly

Bernd Storck kijelölte a Lettország és Portugália elleni vb-selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott bő keretét.

Poszt-trauma

A szoci tanárnak a gyerekek között is szabad kampányolni?

Mit lehet ehhez hozzáfűzni?

Mindent felülmúló polkorrektség: rasszistázzák a szépségkirálynőt

Pedig csak egy kérdést tett fel.

Újabb aduászok Gulyás Márton hálójában

Gálvölgyiék után is sikerült fokozni. Mi jöhet még ezután?

Bayert kevesebbért is miszlikbe aprították volna

Hont András végleg megbukott.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!