2016. augusztus 28., vasárnap, Ágoston napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-elindult-nemet-torok-titkos-paktum-vegrehajtasa-372043/
Magyar Idők információ

Orbán Viktor: elindult a német-török titkos paktum végrehajtása

Magyar Idők

A Magyar Idők értesülései szerint Orbán Viktor tegnap, a frakcióülés kezdetekor elmondott értékelő beszédében Lillafüreden egy német-török titkos paktumról beszélt, melyről a miniszterelnök úgy tudja, hogy már megkötöttek, de egyelőre nem mernek nyilvánosságra hozni. Arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a német és a török kormány alkuja most érkezett el a végrehajtás fázisába, Törökország pedig elérkezettnek látja az időt, hogy ezt kikényszerítse. A titkos megállapodás lényege az, hogy 4-500 ezer bevándorolót közvetlenül Törökországból az Európai Unió területére szállítanak, de nem csak Németországnak kellene befogadnia őket, hanem kötelező erővel szétosztanák őket a tagállamok között. Orbán Viktor a következő időszak egyik legfontosabb feladatának a török-német paktum elhárítását nevezte, és arról is beszélt, hogy meggyőződése szerint még ennek a titkos megállapodásnak az esetleges végrehajtása sem állítaná meg magát a példátlan méretű migráns-áradatot, így az egész „ostrom” még évekig sújtja majd Európát.

Ha figyel Orbánra az Unió, nem kerül ekkora csapdába

A görög média birtokába jutott brüsszeli dokumentumok alapján azt írta a 888.hu, hogy Erdogan komoly zsarolási hadjáratot indított Európa ellen. Az unió korábban már megegyezett Törökországgal arról, hogy három milliárd euróért cserébe megfelelően kezelni fogja az országban kialakult migránsügyi helyzetet.

 

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

LugasÉdes otthon

A terrorfenyegetettség világméretekben nem vette el az emberek kedvét az utazástól, ám sokkal tudatosabbak lettek az úti cél kiválasztásában.

Poszt-trauma

Migránsok a Vereckei hágónál

Kétfarkú kutyák: öngól kapásból.

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Bayer feltámasztotta az SZDSZ-t

De nyugi, csak egy pillanatra!

Mire tanít bennünket a 444.hu?

Erkölcs, etika, emberség.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!