2017. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-az-elmult-evek-nagy-nyertesei-csaladok-es-az-iskolak-2160646/

Orbán Viktor: Az elmúlt évek nagy nyertesei a családok és az iskolák

Jövőre 552 milliárd forinttal többet fordít a kabinet oktatásra, mint 2010-ben
Orbán Viktor miniszterelnök tegnap Pécsen a magyar felsőoktatás napján korunk legégetőbb kérdésének nevezte a magyar fiatalok jövőjét. Hozzátette: jövőre már – ahogy egy európai középállamhoz méltó – 552 milliárd forinttal többet fordít a kabinet oktatásra. Palkovics László egy tegnap reggeli budapesti sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a felsőoktatás területén is számos fejlesztés várható, az egyetemek és a főiskolák számláin jelenleg összesen 280 milliárd forint forrás található.

Soha nem jutott még annyi gyermek ingyenes tankönyvhöz és étkezéshez, mint az idén – mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap Pécsen, hangsúlyozva: a családok és az iskolák az elmúlt évek nagy nyertesei. A magyar felsőoktatás napján, a pécsi egyetem alapításának 650. évfordulója alkalmából rendezett díszünnepségen a kormányfő arról is beszélt, hogy jövőre már – ahogy egy európai középállamhoz méltó – 552 milliárd forinttal többet fordít a kabinet oktatásra, mint 2010-ben. Hozzátette: a kormány új iskolafejlesztési programot indított, amellyel több mint félezer intézményben kezdődik fejlesztés. Az idei felsőoktatási tanévben országszerte több mint 250 ezer hallgató vesz majd részt – mondta Orbán Viktor, aki korunk legégetőbb kérdésének nevezte a magyar fiatalok jövőjét.

„Korunk legégetőbb kérdése a magyar fiatalok jövője”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Korunk legégetőbb kérdése a magyar fiatalok jövője”

A miniszterelnök hangsúlyozta: amilyen jövőt választanak a diákok maguknak, az lesz Magyarország és Európa jövője is.
A pécsi egyetem ennek a közép-európai szellemiségnek a hordozója – jegyezte meg a miniszterelnök. Az intézménynek a Modern városok program keretében megvalósuló, 24 milliárd forint értékű fejlesztésére is kitérve azt mondta: a több mint 20 ezer hallgatóval, mintegy 1500 fős oktatói gárdával és 56 milliárd forint költségvetéssel rendelkező egyetem megfelel a felsőoktatással szemben támasztott azon elvárásnak, hogy a használható tudás mellett szilárd erkölcsi alapállást és önálló világlátást adjon a hallgatóknak. Mint felidézte, januárban a felsőoktatási dolgozók béremelése a második ütemhez ért, és jövőre is lesz folytatás, ami 2016 és 2018 között összesen 27 százalékos emelést jelent; 2020-ra pedig a jelenleginél húszezerrel több kutatót terveznek képezni.

Palkovics László oktatási államtitkár egy tegnap reggeli budapesti sajtó­tájékoztatón beszélt arról, hogy a most induló tanévben mindenki arra tud koncentrálni, ami a feladata: a diákok arra, hogy tanuljanak, a tanárok arra, hogy tanítsanak, az iskolafenntartók pedig a feltételek biztosítására. A felsőoktatás napja alkalmából az államtitkár elmondta, a felsőoktatás területén is számos fejlesztés várható, az egyetemek, főiskolák számláin jelenleg 280 mil­liárd forint forrás található.

Hirdetés

Kiemelt

Orbán Viktor: alapvető érdek a magyar nagyvállalatok számának növekedése

A Béres Gyógyszergyár kapacitásbővítő beruházásánál a kormányfő kiemelte: a szolnoki gyár kapacitásbővítésének köszönhetően 60 új munkahely jön létre.

Poszt-trauma

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Alinda Katinkába rúg

Alföldivel természetesen jóban van.

Gyurcsány gyónásra szólított fel!

Sose hittük volna, hogy ez megtörténhet.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!