2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/orban-bizonyitottuk-hogy-nepvandorlas-megallithato-1841524/

Orbán: Bizonyítottuk, hogy a népvándorlás megállítható

A miniszterelnök szerint a határvédelmet újra és újra meg kell erősíteni
Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető, megállítható és visszafordítható – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Hősök terén, ahol 1206 rendőrtiszthelyettes tett ünnepélyes esküt szombaton.

A kormányfő rámutatott: elsőként mutattuk meg azt is: nem fogjuk hagyni, hogy tömegével ültessenek a nyakunkra olyan embereket, akikről nem tudjuk, kicsodák és milyen szándékkal érkeznek. Orbán Viktor hozzátette: abban hiszünk, hogy Európa jövőjét nem egy birodalmi központban, hanem az európai nemzetek fővárosaiban írják, így Varsóban, Párizsban, Berlinben és Budapesten is. – Vannak azonban, akik azt is elfogadnák, hogy Magyarország jövőjéről is máshol és mások döntsenek. Láttunk már ilyet, tudjuk, hogyan történik, és azt is tudjuk, hogy alávetettség és elszegényedés szokott lenni a vége – hívta fel a figyelmet az MTI tudósítása szerint. Orbán Viktor szerint ezért ragaszkodni kell ahhoz, hogy Magyarország sorsáról csak a magyarok dönthessenek, „ha ugyanis hagyták volna az ellenkezőjét, akkor Európába még mindig százezerszám özönlenének ismeretlen bevándorlók Magyarországon keresztül, még most is ellenőrizetlenül jutna át a határon mindenki, aki menekültnek mondja magát”. A miniszterelnök az ünnepségen arról is beszélt, hogy a magyar hős különös fajta, ugyanis „mifelénk nem azokat hívják hősöknek, akik másokat leigáznak”, sokkal inkább azokat, akik elég bátrak ahhoz, hogy saját kezükbe vegyék hazájuk sorsának irányítását, akik megvédik a szabadságunkat, a családunkat, az életformánkat, a hazánkat.

Forrás: Havran Zoltán

Emberségre, határozottságra és a törvények betartására kérte a tiszthelyetteseket a kormányfő

Az 1206 rendőrtiszthelyetteshez szólva hangsúlyozta: a viharos magyar történelem megtanította, hogy a határvédelmet nem elég csak egyszer kiépíteni, újra és újra meg kell erősíteni, minden egyes nap fenn kell tartani. – Ha nincs határvédelem és nincsenek bátor határvédők, akkor nincs jólét, biztonság, rend és fejlődés sem, csak bizonytalanság, félelem, zavarodottság, düh és emberek közé hajtó teherautók vannak – utalt a terrortámadásokra. Orbán Viktor a határvadászokat emberségre, határozottságra és a törvények betartatására kérte, továbbá hogy olyan példát mutassanak, amelynek híre megy, és amelynek hatására egyetlen embercsempésznek és terroristának sem fordul meg a fejében, hogy ezen az útvonalon bárkit bejuttathat Európába.

Kiemelt

Hármas fokozatot mutat a milánói skála

Beszéljünk egy kicsit az elmúlt években talán nem is méltatlanul háttérbe szorult olasz futballról, annak is egykoron volt – s talán újra megerősödő – milánói fellegváráról.

Poszt-trauma

Vajon mit rombol majd a Momentum vidéken?

Az olimpiát már „megoldották”.

A szoci tanárnak a gyerekek között is szabad kampányolni?

Mit lehet ehhez hozzáfűzni?

Mindent felülmúló polkorrektség: rasszistázzák a szépségkirálynőt

Pedig csak egy kérdést tett fel.

Újabb aduászok Gulyás Márton hálójában

Gálvölgyiék után is sikerült fokozni. Mi jöhet még ezután?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!