2016. július 24., vasárnap, Kinga, Kincső napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/onkormanyzati-segitseg-botka-lanya-csapatanak-429319/

Önkormányzati segítség Botka lánya csapatának

Önkormányzati pénzek a nullapontos szegedi női vízilabdacsapatnak
Miközben a szegedi női vízilabdacsapat, amelyben kerettag Botka László helyi MSZP-s polgármester lánya, évi tízmilliós támogatást kap a várostól, más sportágak egyesületeinek százezrekkel kell beérniük, vagy annyi sem jár. A bajnokságban utolsó egyesület csak azóta kap kiemelt figyelmet, mióta Botka Zsófia Erzsébet felkerült a felnőttekhez.

Botka László szegedi MSZP-s polgármester lánya, Zsófia Erzsébet a 2014/15-ös szezontól játszik a csongrádi megyeszékhely vízilabdacsapatában, a következő költségvetés elkészítésénél a baloldali többségű közgyűlés tízmilliós támogatást szavazott meg az egyesületnek. A csapat ezt megelőzően akkor sem kapott komoly segítséget, amikor a 2010/11-es szezonban a bajnokságban negyedikek, a Magyar Kupában ezüstérmesek lettek.

Botka Lászlónak annak ellenére nem jutott eszébe, hogy kiemelt egyesületnek terjessze elő a vízilabdás lányokat, amikor olyan válogatott klasszisok játszottak ott, mint Drávucz Rita és Tóth Ildikó, a mesteredző Godova Gábor volt.
Drávucz Rita 2010-ben már világ- és Európa-bajnokként érkezett Szegedre, a remek játékos korábban négyszer magyar és olasz bajnokságot is nyert. Az Európa-bajnok és szintén négyszeres magyar bajnoki aranyérmes Tóth Ildikó szintén csak a 2010/11-es szezonban szerepelt Szegeden.

Amint Botka Zsófia Erzsébet a csapatba került, az édesapja egyszeriben máris úgy érezte, hogy szükség van a tízmilliós támogatásra, az összeg az idén is gazdagítja az egyesület költségvetését. Még úgy is érkezik a kiemelt segítség, hogy a gárda az előző szezonban pont nélkül végzett az utolsó helyen a bajnokságban, és a lányok ebben az idényben is győzelem és döntetlen nélkül sereghajtók. Sőt a szegedi női vízilabda utánpótláscsapatai is a tabellák végén szerénykednek. Érdekes az is, hogy a városban nincs nemzetközi mérkőzések megrendezésére alkalmas fedett uszoda, így a fiúcsapat Hódmezővásárhelyen fogadja európai riválisait.

Miközben a vízilabdás lányokat felkarolta a város, a korábban az NB I-ben szereplő férfifutsalcsapat megszűnt, többek között azért, mert tőlük elvették a kiemelt támogatást. A férfilabdarúgásra sem jut pénz, a focista lányoknak is csupán évi 500 ezer forintot adnak, a hírek szerint azt sem kapták meg könnyen. Igaz, a Szegedi Atlétikai Klub berkein belül működő női labdarúgók is utolsók a bajnokságban.

Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi képviselőcsoportjának frakcióvezetője az üggyel kapcsolatban elmondta, nem azzal van a baj, hogy a női vízilabdacsapatnak tízmillió forintot ad a város. – A gond az, hogy az egyes sportágakat nem mérik egyforma mércével, a többieknek is legalább ekkora összeget kellene adni. Sajnos Szegeden a városvezetés a sporttámogatásokat mindig is szubjektív módon, kézi vezérléssel adta, az összeg pedig más, hasonló településekkel összevetve kifejezetten alacsony – hangsúlyozta Nógrádi Tibor. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a szegedi önkormányzatot is, de lapzártánkig nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Hirdetés

Kiemelt

Szakértő: a V4-ek lehetnek Németország ellenpólusai

Kiszelly Zoltán politológus szerint Orbán Viktor miniszterelnök a tusványosi beszédében a feltett kérdésekre válaszkísérleteket adott, de továbbgondolnia az embereknek kell.

Poszt-trauma

Gyurcsány anyósa jelentett

Most meg kéne lepődnünk?

Az albánok beárazták Thomas Dollt

Nem dicsérhetjük a magyar futballistákat sem, méltatlan volt a Fradi-mezhez a szerdai produkció.

11 éves gyereket fejeztek le az USA támogatottjai

Nem az ISIS tette.

Fel kéne fogni: nem fognak integrálódni!

A liberális sajtónak még nem esett le.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!