2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/onellentmondasba-keveredett-botka-1955857/

Önellentmondásba keveredett Botka

Gyurcsányék szerint az MSZP jelöltje következetlen
Noha állítása szerint nem térhet vissza a 2010 előtti világ, Botka László a fél Gyurcsány-kormányt alkalmazná saját szakértői kabinetjében. Mindeközben az MSZP vörös csillaggal, azaz tiltott önkényuralmi jelképpel kampányolt az EFOTT-on.

„Botka László árnyékkormánya tele van a Gyurcsány-kormány minisztereivel és államtitkáraival. Most akkor mégsem akkora baj mindaz, ami 2010 előtt történt?” – méltatlankodnak Gyurcsány Ferencék a DK félhivatalos blogján, az Európakávézón arról, hogy az Echo TV ismertette az MSZP miniszterelnök-jelöltjének tervezett szakértői kabinetjét. Ennek vezetője maga Botka lenne, helyetteseként pedig Ujhelyi Istvánt, a kancellária volt államtitkárát nevezte meg.

Az oktatásügyért Hiller István volt oktatási miniszter, a mezőgazdaságért Gőgös Zoltán egykori vidékfejlesztési államtitkár, az egészségügyért Komáromi Zoltán háziorvos, a szociális területért Korózs Lajos korábbi államtitkár, az uniós ügyekért Andor László egykori uniós biztos, a gazdaságért pedig Pogátsa Zoltán közgazdász felelne.
„Ha Botka megtagadja a 2010 előtti kormányzást, akkor hogyan lehet nála miniszterjelölt Hiller, Ujhelyi, Korózs és Gőgös? – tette fel a kérdést a DK-s blog. Mint írták, „ha Botka bejelentené ezt a névsort, nagyon hamar kinevetnék újabb következetlenségéért”.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Molnár Gyula pártelnökre Kunhalmi Ágnes az EFOTT-on festett vörös csillagot

Ismert, Botka szerint a 2010-es kudarc főszereplőinek háttérbe kell vonulniuk, ezért vétójogot követelt ki magának az egyéni jelöltek kiválasztásánál és az országos lista felállításánál. Mindeközben a Híradó arról számolt be, hogy az MSZP vörös csillaggal, azaz tiltott önkényuralmi jelképpel kampányolt az EFOTT fesztiválon. Mindez történt úgy, hogy a párt budapesti elnöke, Kunhalmi Ágnes testfestőmintákat kínálgatott a párt elnökének, Molnár Gyulának. A képviselőnő először csak hangjegyeket akart a pártelnökre festeni, „De csillagot is fújhatok, mint egy jó kommunista” – mondta alig egy perccel később, az önkényuralmi jelkép pedig fel is került Molnár Gyula karjára.

Értelmetlen a hallgatás

A Fidesz szerint értelmetlenné és haszontalanná vált az MSZP és a DK hallgatása a Czeglédy-ügyben, miután Czeglédy Csaba – aki mindkét párt jogi képviseletét is ellátta több ügyben – és társai esetében meghosszabbították az előzetes letartóztatást. Közleményük szerint a bíróság döntése is azt mutatja, hogy a bűnszervezetben, elkövetett költségvetési csalás gyanúsítottjai komoly bűncselekményt követtek el. A gyanú szerint a Czeglédy cége, a Humán Operátor Zrt. és a köré épülő hálózat 2013 és 2016 között mintegy hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

 

Hirdetés

Kiemelt

Kétszáz fölé emelkedett a mexikói földrengés halálos áldozatainak száma

A halálos áldozatok számáról Luis Felipe Fuente, a mexikói polgári védelem vezetője Twitter-üzenetében tájékoztatott. A legnagyobb bajt Mexikóvárosban okozta a földrengés.

Poszt-trauma

Sokan példát vehetnének az új magyar sportcsillagról

Új hős született.

Gyurcsány kíséretével a börtönbe

„Ártatlan ember” vonult be.

Van baj… és nincs baj

Egy nem kormány közeli médiummal.

Horn Gábort láthatóan nem zavarják a számok

A liberális politikus fogalomzavarban is szenved.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!