2017. november 24., péntek, Emma napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/okmanyok-nelkul-jonnek-migransok-2210473/

Okmányok nélkül jönnek a migránsok

A bevándorlók szinte a teljes magyar–szerb határszakaszon felbukkannak
Folyamatosan próbálnak jogellenesen bejutni Magyarország területére a migránsok, akik nem tudják igazolni személyazonosságukat. Egy nap alatt több mint fél tucat helyszínen kellett intézkedniük a rendőröknek.

A migránsok túlnyomó része okmányok nélkül érkezik a magyar határra – mondta tegnap reggel a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán. Bakondi György a hamis szír útlevelekkel kapcsolatban közölte: a titkosszolgálatok együttműködése miatt tudható, hogy mely sorszámú okmányokat állította ki az Iszlám Állam.

– A kormány álláspontja továbbra is az, hogy aki politikai menedékjogra jogosult és védelmet kér Magyarországon, azt beengedik és megvédik, de a gazdasági migránsoknak vagy a rossz szándékkal érkezőknek „szilárd határőrizettel” kell szembenézniük – emelte ki.

Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet kutatója ugyancsak tegnap reggel szintén az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy sok nyugat-európai országban emelkedett a bűnözési ráta, és Németországban például a bűncselekmények 8 százaléka köthető migránsokhoz. A kutató szerint az adatokból jól látszik, hogy ezekben az országokban az erőszakos és a vagyon elleni bűncselekmények elkövetésében felülreprezentáltak a migránsok.

Fotó: Mirkó István

Több mint fél tucat helyszínen intézkedtek a rendőrök

Közben az illegális bevándorlók folyamatosan próbálnak bejutni Magyarország területére, a migránsok jellemzően sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudják hitelt érdemlően igazolni. A Csongrád megyei rendőrök tegnapra virradó éjjel két, magát iraki állampolgárnak valló illegális bevándorlót fogtak el Nagylak külterületén, akiket előállítottak, majd később átadták őket a román hatóságoknak.

Néhány órával később három, magát afgánnak valló migránst tartóztattak fel a rendőrök a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában.

A férfiak egy szerb és egy macedón honosságú kamion rakterében bújtak el. Ugyancsak Röszke közelében kevéssel dél után öt koszovói férfit fogtak el az egyenruhások. Mindannyiukat az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték. Szintén a Csongrád megyei határszakaszon, Ásotthalom külterületén tegnap reggel 14, magát pakisztáninak valló férfi próbált jogellenesen bejutni Magyarországra. A rendőrök őket is feltartóztatták.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök kedd estétől tegnap reggelig négy esetben összesen 16 külföldi férfit tartóztattak fel Csikéria, Hercegszántó és Csátalja közigazgatási területén. Közülük 14 fő koszovói, 2 fő pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. A rendőrök visszakísérték a csoportokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hirdetés

Kiemelt

Európa Liga: Szalai piros lappal „tért vissza”, a Hoffenheim kiesett

A közel három hónapos kényszerpihenő után visszatért magyar válogatott labdarúgó csapata, a Hoffenheim 3-1-re kikapott a Braga vendégeként.

Poszt-trauma

Feledy Péter a közmédiát ekézte

„Pitibb”, de a mindennapi életet befolyásoló dolgok hiányoznak

Vona legújabb fordulata

Mikor füllent a Jobbik elnöke?

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!