2017. január 24., kedd, Timót napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/nyilvanosak-lehetnek-soros-birodalom-titkai-1243303/

Nyilvánosak lehetnek a Soros-birodalom titkai

Megismerhetjük a befolyásszerzési kísérleteket
Tiszta képet kaphatunk januárban a Soros-birodalom magyarországi ténykedéséről, miután az Információs Hivatal már az év elején dönthet a milliárdos befolyásolási kísérleteit feltáró beszámoló egyes részleteinek nyilvánosságra hozataláról. Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke fontosnak tartja, hogy a közvélemény is pontos képet kapjon arról, hogy az amerikai spekulánshoz közeli, magukat civilnek hazudó szervezetek miként avatkozhatnak bele a magyar belpolitikába.

A nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke arra számít, hogy akár már januárban eldőlhet, mi kerülhet nyilvánosságra azokból a beszámolókból, amelyeket az Információs Hivatal (IH) készített Soros György magyar származású amerikai tőzsdespekuláns tevékenységéről, magyarországi befolyásszerzési kísérleteiről. Lapunk érdeklődésére Németh Szilárd közölte: tudomása szerint a dokumentumok titokgazdája, a polgári hírszerzés főigazgatója, Pásztor István vezérőrnagy jelenleg azt vizsgálja, a beszámoló mely részleteit és milyen mértékig ismerheti meg a közvélemény anélkül, hogy sérülnének Magyarország nemzetbiztonsági érdekei.

Pásztor István és Lázár János. Nem sérülhet Magyarország nemzetbiztonsági érdeke

Forrás: MTI

Pásztor István és Lázár János. Nem sérülhet Magyarország nemzetbiztonsági érdeke

Fontosnak tartja, hogy a közvélemény is pontos képet kapjon arról, hogy magukat civilnek hazudó szervezetek mindenféle legitimációs megméretés nélkül miként avatkozhatnak bele a magyar belpolitikába Soros György anyagi és egyéb közreműködésével.

Emlékezetes: a nemzetbiztonsági bizottság november 7-én tartott kihelyezett ülést az IH fővárosi központjában, ahol a szervezet vezetői a polgári hírszerzést felügyelő és a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János jelenlétében széles körű beszámolón ismertették a Soroshoz köthető civil szervezetek tevékenységét, illetve azok nemzetbiztonsági összefüggéseit. A bizottság alelnöke ekkor kérte fel a minisztert és a hírszerzés vezetőit arra, hogy vizsgálják meg, mi hozható nyilvánosságra az elhangzottakból.

Ezek a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek (például a K-Monitor és a Transparency International) korábban többször is feljelentették Magyarországot a Nyílt Kormányzati Együttműködés elnevezésű nemzetközi kezdeményezésnél, ahonnan most kilép hazánk. A külügy a döntést azzal indokolta, hogy a szervezet elferdíti a tényeket, és a jó kormányzati gyakorlatok megvitatása helyett egyes országok megleckéztetésének terepévé vált. Hozzáfűzték: a jelentésekben a Magyarországot folyamatosan bíráló, úgynevezett civil szervezetek véleménye megjelent, a kormányzati választ azonban figyelmen kívül hagyták. A kilépésünk nyomán megírtuk, hogy elemzők szerint a nemzetközi egyezményben Soros György milliárdos spekulánshoz köthető civil szervezetek álfüggetlen szak­értői mondanak ítéletet a tagországok korrupciós helyzetéről.

Ismert, hogy az amerikai demokrata vezetés számos ponton kapcsolódik a Soros-birodalomhoz. Az Egyesült Államok korábban többször megpróbált beleavatkozni a magyar belügyekbe. Az amerikai diplomácia elsősorban politikai alapon mutatott érdeklődést a magyar bűnüldöző szervek munkája iránt. Az egyik ilyen ügy volt, amikor 2011-ben Budai Gyula akkori elszámoltatási kormánybiztossal kezdeményezett informális találkozót az USA nagykövetsége, hogy tájékozódjon a korrupciógyanús ügyekről, de legfőképpen Gyurcsány Ferencnek a sukorói kaszinóberuházásban játszott szerepéről. Budai szerint a találkozó célja egyértelműen az információgyűjtés volt, azt mondta, hogy a számonkérő jellegű beszélgetés folyamán az akkori amerikai nagykövet, Eleni Tsakopou­los Kounalakis első titkára főként eljárásjogi aggályokat fogalmazott meg. Azt is megkérdezte, miért folyik politikai üldözés Gyurcsány Ferenc ellen.

Kounalakis amerikai exnagykövet Gyurcsányért aggódott

Forrás: MTI

Kounalakis amerikai exnagykövet Gyurcsányért aggódott

Egy újabb példája volt az amerikaiak nyomásgyakorlási szándékának a kitiltási botrányként elhíresült ügy. Akkor az amerikai követség volt ideiglenes ügyvivője, André Goodfriend kevert korrupció gyanújába magyar állami tisztviselőket. Emiatt mások mellett Vida Ildikó korábbi NAV-elnök nem léphetett be az Egyesült Államokba. Csakhogy a Fővárosi Főügyészség később megállapította, hogy az amerikai hatóságoknak nincsenek konkrét információik és bizonyítékaik a kitiltási ügyben.

Legutóbb nagy port vert fel, hogy az amerikai külügyminisztérium közölte: aggódik a röszkei zavargások miatt első fokon terrorcselekményért és más bűnügyekért tíz évre ítélt szír Ahmed H. miatt, és azt szeretnék, ha független civil csoportok is részt vennének az ügy vizsgálatában. A magyar külügy szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy az Egyesült Államok arra szólít fel egy kormányt, hogy avatkozzon bele a bíróság dolgába.

Kiemelt

Újraindulhat a vörösiszapper

Az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás lefolytatását kérte az ügyész a vörösiszapper másodfokú tárgyalásán hétfőn a Győri Ítélőtáblán.

Poszt-trauma

Arról tűnődik az amerikai csillag, hogy felrobbantja a Fehér Házat

Madonna végérvényesen új korba lépett: mentális pauza lépett fel nála.

Lejáratta magát az ATV

A tévécsatorna Sas-kabaréval emlékezett a hétvégi tragédiára.

Ütik a kommentelők Alföldit

Megkönnyezi a himnuszt, mégis keresztbe feküdt az olimpiának.

Soros célkeresztjében Trump és a magyarországi olimpia

Íme a közös pont az olimpia-ellenes civilek és a Trump beiktatását megzavarni készülő szervezet között.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!