2017. február 23., csütörtök, Alfréd napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/nepszava-vona-mint-miniszterelnok-1202056/

Népszava: Vona mint miniszterelnök

Régóta várt, hiánypótló publicisztikával jelentkezett a Népszava. Odze György író arra ösztönzi a baloldali lap olvasóközönségét, hogy kezdjen megbarátkozni a Jobbikkal és Vona Gáborral mint miniszterelnökkel. Ha ugyanis nem változik az ellenzék állapota, akkor Orbán leváltására nem lesz más lehetőség, mint a nagykoalíció.

„És amennyiben a folyamatok nem változnak, és a baloldalon nem találnak igazi vezető egyéniséget, és a Jobbik sem tudja tovább növelni a szavazóbázisát, akkor bizony el kellene gondolkodni egy koalíció megalkotásán, még akkor is, ha itt kölcsönösen minden résztvevőnek engedményeket kellene tennie. Más remény ugyanis nem látszik az erősen bebetonozódott kormánypárt megbuktatására. Tudom, hogy ma szinte elképzelhetetlen az álláspontok közelítése a baloldal és a Jobbik között, nehéz lenne összeegyeztetni a pártok elképzeléseit, de talán nem lehetetlen. A baloldal ideológiája nehezen felismerhető, és a Jobbik is sokat engedett a radikalizmusából, nem is beszélve a régen még hangoztatott – valójában divatjamúlt – antikommunizmusából” – írja Odze.

Külön figyelemre méltó észrevétel, hogy a Jobbik már nem olyan nagyon utálja a komcsikat. Érdekes, hogy a szerző az antiszemitizmusról (lásd. Gyöngyösi-lista) és a Jobbik által hangoztatott cigánybűnözésről már említést sem tesz. Úgy látszik, már ez is megvan bocsátva Vonáéknak. Pedig nem volt olyan rég, csak fél éve, amikor a pártelnök mellől elült az izraeli nagykövet a futballmeccsen.

A belvárosi értelmiségnek elég nagy békát kellene lenyelnie egy baloldal-Jobbik pártszövetséghez. Idézzük is fel, hogy mekkorát: (egy videó arról, amikor Vona még a magyar földet elbitorló Salamonról beszélt, és arról, hogy majd Morvai Krisztina köztársasági elnök fogja eldönteni, ki a „magunkfajta”)

Kiemelt

Kormánydöntés: emelik a Gulágra hurcoltak nyugdíját

Balog Zoltán a Szovjetunióba hurcoltak emlékévének országos zárórendezvényén úgy fogalmazott: sajnos egyre kevesebb ember kaphatja meg ezt a megemelt nyugdíjat.

Poszt-trauma

A Momentum esete a Népfronttal

Tagtoborzó szavazás.

Elképesztő mélységekbe süllyedt a Momentum

Az alelnök a hazugságnál is messzebb ment.

Simicska, Kálmán Olga, meg az Index

Megmosolyogtató interjú a Simicska érdekeltségébe tartozó portálon.

Újabb csapás érte a Hír TV-t

Na vajon most melyik stáb távozik?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!